Od tego jest w usługach "czarnoksięznik" (czy jakoś tak). Tam proponujesz magiczne właściwości, jakie miałby mieć przedmiot i czekasz na przypływ dobrego humoru u któregoś z gmów, który ustali cenę.
Orrick - 4k4 sekund .
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
_________________ - Tak - powiedział - To jedna z dróg. - Kiwnął Głową.
- Tak. Oni nazwą mnie.. Muad'Dib, Ten Kto Wskazuje Drogę.
Tak... tak właśnie będą mnie nazywać.
Czemu Wy usilnie staracie się wprowadzać do cennika umagicznione przedmioty skoro wystarczy pójść do usług, do czarodzieja i kupić co się żywnie podoba.
Poza tym niewidzialność jest niezwykle pomocna i jej koszt, szczególnie jeśli moc przedmiotu jest niewyczerpalna, byłby naprawdę wysoki.
Czemu Wy usilnie staracie się wprowadzać do cennika umagicznione przedmioty skoro wystarczy pójść do usług, do czarodzieja i kupić co się żywnie podoba.
Wydaję mi się, że Tulina po prostu chce zniknąć nam z oczu w czasie sesji nie tracąc dóbr materialnych. No ale kto by nie chciał ?
Usługi czarodzieja są kuszące, ale jego ceny szokujące.
Zakładasz zamówienie przed sesją, a podczas jej trwania pobierasz sobie cel zgormadzenia sumy i wciskasz go między inne zadania, które czekają na realizację przez resztę przygody.
No smiem watpić, czy przez sesje da się zebrac taką sume, Muad mimo, że bogaty jest (w sprzęt i kase) ma tylko 230 ZM, a Pelios wspominał cos o kilku tysiącach
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Wspominał o kilku tysiącach, co do tego amuletu, a raczej jego efektu: "Po wypowiedzeniu słów aktywujących postać nosząca amulet jest niewidzalna 4k minut."
Jestem pewien, że za 230 ZM można nasycić u maga jakiś przedmiot, oczywiście w rozsądne właściwości, bo znikanie na 4k minut jest raczej cenną umiejętnościa...
da sie... ale ja narazie za 200 sobie kuca kupilem ;] a za ok 150 itemek sobie zrobie... a o tysiacach sie nie martwcie ;] wiem jak je zdobyc
a tak przy okazji, musialem rok grac by sie wkoncu dorobic ;] na poczatku 2 razy zostalem okradziony - ze wszystkiego ;] wiec nie bylo milo ^^
_________________ - Tak - powiedział - To jedna z dróg. - Kiwnął Głową.
- Tak. Oni nazwą mnie.. Muad'Dib, Ten Kto Wskazuje Drogę.
Tak... tak właśnie będą mnie nazywać.
Wspominał o kilku tysiącach, co do tego amuletu, a raczej jego efektu: "Po wypowiedzeniu słów aktywujących postać nosząca amulet jest niewidzalna 4k minut."
Jestem pewien, że za 230 ZM można nasycić u maga jakiś przedmiot, oczywiście w rozsądne właściwości, bo znikanie na 4k minut jest raczej cenną umiejętnościa...
Czytać dokładnie.. kilka tysięcy odnosiło sie do amluetny na k4 godziny a nie minuty...
Znów pójdziemy, pokazać światu na co nas stać
Nasza wiara, dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak"
(Honor "Znak Orła")
A w końcu było nie było - TaL to nie D&D, gdzie nawet chłopi mają kosy +3. Tutaj artefakt to potezny przedmiot. Posiadać choć jeden to powód do dumy. Ot, co.
A co dobre, kosztuje.
Chyba że ma się dobrego gma. On nic nie kosztuje, a funduje artefakty .
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Lepiej byłoby, gdybyś założył osobny temat dla nowych bestii. Ktoś mógłby cośdodać. Warto byłoby sposiłkować to może jakimś obrazkiem?
Samej treści nie komentuję - później, jak znajdę chwilę na dogłębne przemyślenia .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum