TaL Strona Główna TaL
Tales and Legends

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Talkulator  Talkomiks  Facebook
Tales and Legends PolecaPolecamy  Toplisty Tales and LegendsToplisty 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gry PC
Autor Wiadomość
DarkLord 
Epicki Bohater
Władca Ciemności

Wysłany: 2013-10-14, 19:33   

Co myślicie o tym cosplayu
https://www.facebook.com/..._count=1&ref=nf

"Gdzie jest twój bóg paladynko?"
Eric "Ellesar" Wald

Miramin 
Wprawiony Wędrowiec

Wysłany: 2013-12-25, 20:20   

Rimworld w wersji pre-alfa!

Gra mimo grafiki rodem z tamagochi z lat 90 ubiegłego wieku wedle mnie jest świetna ;] Generalnie rozchodzi się o to, że lądujesz trzema ludzikami, których wiek, historię i parametry możesz wybrać spośród iluś tam dostępnych, na jeszcze-nie-przystosowanej do nich planecie. Wydajesz im polecenia, ustalasz kto jest za co odpowiedzialny, kontrolujesz ich szczęście i strach i generalnie rozbudowujesz się w miarę upływu czasu. Trochę jak simsy. Gdzie więc fenomen? Otóż nasi "simowie" mogą prowadzić badania naukowe. Różne różniaste. Począwszy od tych, które mają im ułatwić życie, skończywszy na tych, które mają utrudnić życie/odstraszyć ich wrogów. No i a'propos wrogów - jeśli w okolicy znajdzie się ktoś, kto mógłby ich zaatakować, ludki mogą go po prostu zabić z pomocą dział, wynalezionych pistoletów lub zwyczajnie skopać na śmierć. (no a potem np jeśli badania naukowe idą w dobrą stronę, mogą go wywiesić na palu ku przestrodze innych złych dusz, lub umieścić w ekskluzywnej klatce na zwłoki ]:-> ), lub też, jeśli w zabudowaniach mają pomieszczenie oznaczone jako więzienie, delikwenta można podtuczyć i przekonać do jedynej słusznej sprawy rozwijania społeczności wraz z naszymi ulubieńcami. Gra prosta, miła, lekka i przyjemna. No i zabawna. No i są tortury. A tortury lubi każdy (prawda, Pythuś? :P ), tak że polecam. Żeby mieć grę legalnie należy zapłacić 20 $, co moim zdaniem jest chorą przesadą, zważywszy na to, że to pre-alfa praktycznie bez grafiki, ale generalnie dobrzy ludzie na piratebay udostępniają ją dużo taniej (się znaczy za darmo :P ) a sam pliczek ma ok 10 mb :-)

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-01-15, 21:12   

Hearthstone.

Fajna karcianka od Blizzarda, szybko się nudzi, ale przyjemnie zagrać te dwie partie dziennie. Ktoś słyszał, ktoś gra?

Reggirt 
Techniczny Mistrz Gry
Dupotruj Talowy 2.0

Wysłany: 2014-03-08, 19:48   

Diabolo3, patch 2.0.1, zapowiedź RoS, nowy loot nowe paragone nowe wszystko. Czyli coś dla tych co zniechęcili się do grania po premierze dwa lata temu. Do 24 marca exp +50% więc można sprawdzić. Z DaMim pogrywamy mocno.

DaMi 
Techniczny Mistrz Gry
Narrator

Wysłany: 2014-03-10, 17:51   

Reggirt napisał/a:
Czyli coś dla tych co zniechęcili się do grania po premierze dwa lata temu.

czyli praktycznie WSZYSCY którzy kupili tę grę ? :D

bądźmy szczerzy, Regg - gramy w D3 tylko po to, żeby się ścigać w acziwmentach, a nie dlatego, że ta gra jest dobra :D

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-04-01, 10:29   

Ściągam właśnie trylogię Mass Effect. Powiedzcie mi, na jak długo będę musiał zawiesić odpisywanie w sesjach?

Ervin 
Uwieczniony w Historii
Żniwiarz

Wysłany: 2014-04-01, 11:01   

Zależy ile godzin dziennie będziesz grać

Last.fm
Filmweb

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-04-01, 11:10   

Tak właściwie to nie mam pojęcia. Nigdy nie byłem sympatykiem SF, więc pewnie mnie wcale nie wciągnie.

Ervin 
Uwieczniony w Historii
Żniwiarz

Wysłany: 2014-04-01, 11:23   

Zdziwisz się.

Last.fm
Filmweb

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-04-01, 11:25   

Wolałbym nie, szkoda by mi było TaLa ;)

Radok 
Bohater
Łowca

Wysłany: 2014-04-01, 19:56   

RIP nowa sesja :( . Mass effect solidne 9/10, do tej pory nie wiem o co chodzi z zakończeniem lol.

tyrulic 
Łowca Skarbów
zabójca do wynajęcia

Wysłany: 2014-04-02, 20:04   

A starocie lubicie? Ostatnio w Utlimę Onlinę zacząłem... :D

Ścigany;
Ku przyszłości;
Podejrzane eksperymenty;

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-04-04, 00:36   

Główny wątek fabularny ME zaskakująco krótki. A że skupiłem się na nim i go ukończyłem, to strasznie się rozczarowałem tym, że po uratowaniu Cytadeli nie mogłem powrócić do eksploatacji kosmosu.

Niemniej gra fajna. Grałem praworządnym złym szpiegiem, o, tak dla odmiany. ;)

tyrulic napisał/a:
A starocie lubicie?

Ze "starszych" gier to wciąż regularnie grywam w Heroesów trójkę, okazjonalnie testując Heroesy 3,5.

Pelios 
Mistrz Gry
Cierpliwy Pel

Wysłany: 2014-04-12, 02:26   

Far, w ME zdecydowanie polecam przesłuchiwanie Leksykonu.
W minimalnym stopniu przesłuchiwanie, czyli odpalanie jedynie głównych wpisów, które lektor czyta za ciebie. W przypływie niedosytu, można zapoznać się z nielektorowanymi częściami leksykonu.
Universum jest na prawdę fajnie przemyślane i warto zapoznać się z jego niuansami.

Jeśli przeszedłeś ME1, odpal sobie ME2 i zobacz jak ci leży. ME2 i ME3 stawiają nieco na co innego niż ME1, Jednym to podpasowało i rozkochało, innych zniechęciło.
Mnie osobiście ME ostro wciągnął dopiero od dwójki.

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-04-12, 09:08   

A tak, Leksykon czytam na bieżąco. U mnie ME2 chyba bardziej wciągnął ze względu na dynamikę misji, ale to zobaczymy, jak już przejdę.

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-06-05, 22:36   

Trailer nowego Wiedźmina!

https://www.youtube.com/watch?v=HtVdAasjOgU

DaMi 
Techniczny Mistrz Gry
Narrator

Wysłany: 2014-08-22, 14:25   

@up

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-08-22, 22:29   

@up

No chyba, że komentujesz niedawnego gameplaya, wtedy i ja się dołączę do ekscytacji. :)

Albo wzmiankę o tym, że powstanie ekranizacja Wieśka w reżyserii Bagińskiego.

DaMi 
Techniczny Mistrz Gry
Narrator

Wysłany: 2014-08-25, 17:39   

Wszystko powyższe, Far, wszystko powyższe ;)

Ciągle czekam tylko na oficjalne info od Redsów co do wymagań. Wstępną konfigurację, która udźwignie mi W3 oraz nowego Dragon Age już sobie ułożyłem (tak, by się mieściła w wyznaczonym budżecie ;) ), ale zawsze lepiej mieć pewność, że nie wyrzucę kasy w błoto. Na moim obecnym kompie W2 na minimalnych ustawieniach pomykał ~25 FPS :P

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-08-25, 20:31   

Wiesiek ogólnie nie miewał niskich wymagań. Dwójka śmigała mi na lapku najwyżej na średnich detalach, a taki, powiedzmy, Skyrim albo nawet nowszy ME 3 bez problemu na najwyższych. A to wszystko w hermetycznie zamkniętym świecie, a pamiętajmy, że wg gameplaya mamy otwarty świat bez niewidzialnych ścian, gdzie wszędzie będzie można zajrzeć. Będzie ciężko, DaMi, będzie ciężko :P

DarkLord 
Epicki Bohater
Władca Ciemności

Wysłany: 2014-08-26, 00:20   

Trzeba zacząć farmić na nowego kompa :P

"Gdzie jest twój bóg paladynko?"
Eric "Ellesar" Wald

tyrulic 
Łowca Skarbów
zabójca do wynajęcia

Wysłany: 2014-11-13, 18:57   

http://lowcygier.pl/darmo...zedazy-gog-com/

Ścigany;
Ku przyszłości;
Podejrzane eksperymenty;

Idrin 
Techniczny Mistrz Gry
Manual Anty-vir

Wysłany: 2015-09-03, 18:07   

DaMi napisał/a:
Obrazek

kokoart w formie

szczerze mówiąc, już dawno tak długo chorowałem na podobnych zasadach jak właśnie po ME3

Godzinę zajęło mi szukanie tego obrazka po forum. Odchorowuje Until Down.

Miramin 
Wprawiony Wędrowiec

Wysłany: 2015-10-01, 17:28   

Właśnie gram sobie w dragon age inkwizycję i poza masą bugów w stylu "gada dwóch npc i są rozstawieni tak, że teoretycznie powininem móc między nimi przejść, a nie mogę" uważam, że jest mega. Na moje oko równie dobrze gra mogła by nazywać się równie dobrze "Neverwinter nights 3", bo jest niesamowicie podobna do dwójki i naprawdę przyjemnie mi się gra (zwłaszcza, że neverwintera wszystkie części w zasadzie uważam za świetne). Generalnie polecam. 9/10, jeśli nie brać pod uwagę denerwujących bugów, gdzie drużyna zagradza Ci wyjście z każdego pomieszczenia jak tylko do niego wejdziesz, bo się dupy bohatera trzymają (zwłaszcza, że powszechne tam jest pedalstwo. Bo to w sumie lewacka gra. Można więc to dosłownie przyjąć xD). Polecam, przyjemna rozgrywka całkiem, a mówię to po prawie 100h grania ;)

DaMi 
Techniczny Mistrz Gry
Narrator

Wysłany: 2015-11-22, 23:16   

Miramin napisał/a:
Właśnie gram sobie w dragon age inkwizycję i poza masą bugów w stylu "gada dwóch npc i są rozstawieni tak, że teoretycznie powininem móc między nimi przejść, a nie mogę" uważam, że jest mega. Na moje oko równie dobrze gra mogła by nazywać się równie dobrze "Neverwinter nights 3", bo jest niesamowicie podobna do dwójki i naprawdę przyjemnie mi się gra (zwłaszcza, że neverwintera wszystkie części w zasadzie uważam za świetne). Generalnie polecam. 9/10, jeśli nie brać pod uwagę denerwujących bugów, gdzie drużyna zagradza Ci wyjście z każdego pomieszczenia jak tylko do niego wejdziesz, bo się dupy bohatera trzymają (zwłaszcza, że powszechne tam jest pedalstwo. Bo to w sumie lewacka gra. Można więc to dosłownie przyjąć xD). Polecam, przyjemna rozgrywka całkiem, a mówię to po prawie 100h grania ;)

Polecam wyłącznie główny wątek :P

Ta gra ssie na całej linii. Kupiłem ją za cenę premierową ze względu na DA1, który jest w mojej ścisłej czołówce gier PC wszechczasów i w sumie trochę żałuję złotówek. Gra jest dobra. Naprawdę dobra. Ale tylko tyle. Nie ma w sobie nic z "wybitności". Nie jest w żadnym stopniu "rewelacyjna". Po jej "obowiązkowym" zaliczeniu nie wrócę do niej pewnie nigdy. Główny wątek jeszcze w miarę trzyma się kupy, ale questy poboczne to zwyczajnie otwierają scyzoryk w kieszeni. Są powtarzalne, bezsensowne, głupie i nieprzemyślane. Przez większość czasu czujesz się jakbyś grał wielkie MMO offiline. Żeby nie romanse/towarzysze/główna linia fabularna, rzuciłbym Inkwizycję w kąt już po pierwszej godzinie grania.

Odpowiedz do tematu