Bez żadnego uzasadnienia, bo jest moim zdaniem niepotrzebne. Odrobina pozytywnej energii po prostu każdemu się przydaje raz na jakiś czas. Nawet jeżeli kawałek nie ma w sobie nic, ale to nic wyjątkowego z perspektywy kogoś kto nie słucha takiej muzyki regularnie. W ocenie zawarto już +2 za Bono xP
Śmieszna sprawa. Jak na kogoś, u kogo na szczycie last.fm króluje Eluveitie i Amon Amarth, beznadziejnie zakochałem się w tej piosence. Stara teza Naam jakobym miał gust muzyczny małej trzynastolatki chyba się sprawdza
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Stara teza Naam jakobym miał gust muzyczny małej trzynastolatki chyba się sprawdza
Kotku, nie widzę ani jednego powodu, przez który ktokolwiek miałby wątpić w moją tezę. To "chyba" jest absolutnie zbędne. Absolutnie.
Jako, że w trakcie mojej długiej rozłąki z internetem, a co za tym idzie ludźmi z wysublimowanym gustem muzycznym troche się zestarzałam, litościwie nie zacznę z miejsca sypać złośliwościami za słuchanie kogoś na poziomie Cerekwickiej.
Przeraziłeś mnie tym linkiem nie na żarty i za prawdę, Damianie, powiadam ja Ci - łat da fak?
Zupełnie nie mój gust. I to nie tak, że to 'dla zasady', bo jak wszem i wobec zawsze się zarzekałam - lubię wszystko, ale na bogów starych i nowych... Dami...
1/10
Widzę też, że małego trolla nie ma już w świecie żywych i z nikim nie porobię sobie dobrze przez neta, wrzucając tłuściutkie dabstepy, także teraz tak na super spokojnie mega klasycznie.
O, dawno nikt nie równał mojego gustu muzycznego z ziemią.
Bardzo chciałem w odwecie zjechać to co wrzuciłaś, ale niestety nie mogę. Podoba mi się. Serdecznie żałuję, ale niniejszym jest 1:0. Pamiętaj, że to tylko jedna bitwa, wojna wciąż trwa, drowko!
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Bardzo chciałem w odwecie zjechać to co wrzuciłaś, ale niestety nie mogę.
Puusseeey >D
No em. Ten. Wyjdę znów na złośliwą krowę, która się czepia. To co wrzuciłeś nie kaleczy moich wrażliwych uszu, ale jest takie lamersko bez wyrazu. Znana nuta, chyba leciała kiedyś w jakiejś reklamie samochodu? Kto wie. No dupy nie urywa wcale, ale też jest to jeden z lepszych kawałków jakie kiedykolwiek tu wrzuciłeś.
6,5 a nawet 7/10
Good man.
Piosenka, która swego czasu zajebiście mnie wzruszała - nie wiem czemu (to nie tak, że jestem wrażliwa - absolutnie nie). Teledysk cacy laluś, także prosz słuchać i oglądać:
Dobra, to będziemy się pieścić po jajkach dalej, bo ten kawałek naprawdę mi podpasował. Nie jest to coś, co pobiorę i będę słuchał codziennie, ale z pewnością jest to kawałek dobrej muzyki. Teledysk zaiste, fajny. Na początku drugiej minuty konkretnie zaskakujący. Ogólnie podobało mi się. Good shit, Naam, good shit.
8/10
Ode mnie coś, czego do tej pory nie umiem ogarnąć. Moi gimnazjalni idole zrobili płytę dubstepową. W pierwszej chwili gdy o tym usłyszałem myślałem, że przegryzę sobie nadgarstki ze zgrozy. Obecnie trochę tego słucham i uczucia mam mocno mieszane. Ten utwór wpadł mi jednak w ucho, więc chyba nie wszystko jeszcze stracone:
Wysłany: 2011-10-03, 16:10
Połączenie Skrillexowych brzmień z Kornowskim nu metalem? Połączenie bardzo odważne, chociaż jak na dzisiejsze gusta niezwykle trafione. DubStep przechodzi okres swojej świetności. Jest mało osób, które o tym gatunku muzyki nie słyszeli. Także może się to spodobać, jednak trzeba wpierw lubić zespół Korn. Ja osobiście za nimi nie przepadam, nie słucham i nie praktykuje.
Skrillex zaś posiada kilka niezłych kawałków, remixów i ciężko mi jest obiektywnie ocenić ten kawałek. Powiedzmy, że dam
6/10
Za odważne połączenie. Na pewno byłoby więcej, gdyby w klimatach dubstepowych zaśpiewała jakaś bliższa mojemu sercu kapela.
A ode mnie:
Kozacki tekst . Nie jest wulgarny, nie jest bzdurny, a jednocześnie jest zabawny i odrobinę chamski, jak lubię. Osobiście nie uważam siebie za fana tych klimatów. Wykonawców podobnej muzyki których słucham można policzyć na palcach jednej ręki, ale Buka mi podpasował. Zasłużone:
Jestem obłędnie zakochany w tym kawałku. Jest długi, ma ponury tekst, ale klimatem wgniótł mnie w podłogę. Słucham go nieprzerwanie od dobrych 12 godzin.
Kawałek taki przeciętnie dobry. Klimatyczny, fakt, ale też faktem jest, że długi. Za długi, jak dla mnie, bo robi się monotonny, choć sytuację ratuje idealnie umieszczona pierwsza solówka (akurat miałem sobie darować ;p). Widocznie z braku skojarzenia ze Skinsami nie czuję tego tak dobrze.
I nie zdążyłam powiedzieć tryumfalnego "HA HA" odnośnie połączenia Dami + dabstepy :c
Khaz, za pomysł i inwencje ten zespół ma mega plus. Uśmiałam się jeszcze zanim cokolwiek zaczęli śpiewać (mój dowcip sięga dna od kiedy zakolegowałam się z twórcą kac humoru na fb), ale nie moge dać wysokiej noty bo po prostu mi się nie podoba. Nie lubie tego rodzaju muzyki; zbyt chaotycznie, zbyt bez sensu, za głośno, zbyt łubu dubu i nie wiem. Jakoś źle.
Nie moje klimaty, ale nawet fajnie się tego słuchało. Kawałek nie pojawi się na stałe na mojej plejliście, ale w porównaniu z, khym, cudami współczesnego przemysłu muzycznego które J potrafił w tym temacie promować, Love Get Out Of My Way jest naprawdę znośne ;P
6/10
Ode mnie?
Ledwo wrócił z jednego koncertu, idzie na drugi (tak, jestem atencyjny)
może być, w esce rock to chyba leci, tekst ok i wiosła, perka mogłaby być bardziej rozbudowana no i barwa wokalu mi nie pasuje z jakieś 7/10 nie ma jednak żadnych szans z kawałkiem który własnie daje
Mocno pieniężny koncept na klip. Bardzo, bardzo, bardzo fajne wykonanie, skręcenie, zdjęcia, efekty i dziewczęta. Kawałek ani mnie grzeje, ani ziębi, słuchał go na pewno nie będę, ale jako całokształt artystyczny ocenić muszę wysoko.
Alestorma znam choć jakimś wielkim afektem go nie darzę. Jest u mnie na tym samym, chmielowo - wesołym poziomie metalu co Korpiklaani. Oba zespoły są tak podobne, że wcale nietrudno byłoby je pomylić słuchając pomieszanej playlisty.
Ogólnie kawałek, choć banalny, cieszy ryja strasznie. No bo jak tu się nie uśmiechnąć widząc w pierwszych minutach klipu klawiszowca na pełnym morzu z wkurwioną, metalową miną i w stroju pirata? Hymn Somalii i wyznawców FSM
Jaram się strasznie. Najlepszy kawałek o Powstaniu Warszawskim... napisany przez Niemców? Yup, to jest możliwe.
"Czerwone sępy czekają nasz upadek"
Niezły metalowy kawałek i to napisany przez Niemców o Powstaniu Warszawskim
9/10
Choć osobiście wole dzieło Sabatonu w tej tematyce:
Uprising
_________________ "Nie ma sprawiedliwości, jesteśmy tylko my!"
"Gdzie jest twój bóg paladynko?"
Eric "Ellesar" Wald
Lubię Sabatona, zaś nie znać 40:1 czy Uprising to po prostu wstyd. Niemniej jednak jeżeli chodzi o kategorię "piosenka o Powstaniu" Heaven Shall Burn jest zwyczajnie bezapelacyjne. Uprising jest fajny, polski akcent w refrenie mile łechce moje nacjonalistyczne zapędy i poczucie narodowej dumy zaś metal, jak świat światem, odruchowo zmusza główkę do rytmicznego kiwania się w przód i w tył.
Zanim poznałem HSB, dałbym pewnie 9/10. Dziś jednak jest to już 8/10 :P
Ode mnie? Wielka miłość, która nie słabnie mimo lat.
Zdecydowanie, totalnie i bez wyjątku jedne z najlepszych lyricsów jakie znam. Melodic Death w najwyższej formie.
]Nowhere is longer safe
The earth moves under our feet
The great world tree Yggdrasil
Trembles to its roots
Sons of muspel gird the field
Behind them Midgaard burns
Hrym's horde march from Nifelheim
And the Fenris wolf returns
Nie umiem wiele więcej napisać. Kawałek zwyczajnie mnie znudził. Z trudem dotarłem do końca.
Ode mnie?
Jak do tej pory jeden z dwóch (?) utworów na ostatnim albumie COMY który przypadł mi do gustu. Choć mój romans z COMĄ zakończył się dobre cztery lata temu nadal lubię do niej czasem wrócić. Ze względu na dawny sentyment.
Z Czerwonego Albumu kawałek niesamowicie przepotężny. Klimatyczny. Za pomocą dźwięków nagle zjeżdża się do stanu melancholii. Nastrojowe brzmienia, później rozmowa. Cały wstęp pozbawiony basu, tak jakby miałby być ot takim wtrąceniem, budującym punkt odniesienia pod cały utwór. Składny tekst wstępu, pozwalający są zrozumieć, przetworzyć w głowie i nawet zobrazować, pozostała część utworu zapętlająca się w głowie, by końcowo zostać wyrzuconym z obiegu jak przeżuta guma.
Kawałek robiący na mnie nie małe wrażenie.
W ramach Czerwonego Albumu daję 9 / 10 (dziesiątka dla Comy ode mnie tylko dla Zaprzepaszczonych )
// Idrin tak się zachwycił że aż własnej propozycji nie dał
Oceny utworów z Czerwonego Albumu układają się w piramidkę (środkowe najlepsze, brzegowe słabsze). Bez 0Rh+ cały album nie miał by właśnie tego szczytu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum