"Witaj przybyszu, jeśli chcesz nauczyć się jednej z umiejętności Wojowników Gildia może Ci w tym pomóc. Wykwalifikowani nauczyciele mogą także podszkolić Cię w już poznanych umiejętnościach. Nie będzie cię to kosztowało ani miedziaka. Możesz także nauczyć się jednej ze zdolności, to jednak wymaga wiele doświadczenia."
Poziom Umiejętności - Cena w Punktach Doświadczenia
Wykupienie dodatkowej Zdolności - 1000 punktów doświadczenia
Pełny opis Umiejętności i Zdolności dla Wojownika znajdziesz tutaj.
"Jeśli jednak nie jesteś Wojownikiem, nie masz tu czego szukać, chyba że pragniesz zapoznać się z drugim zawodem. W takim wypadku nieważne jaką masz profesję. Za odpowiednią opłatą, 100 ZM możemy cię nauczyć wszystkiego co dobry Wojownik wiedzieć powinien. Wtedy będziesz mógł korzystać z usług naszych szkoleniowców, którzy za odpowiednią opłatą nauczą cię umiejętności wojownika, lub pomogą ci rozwinąć już znane. Jednak oprócz opłaty, musisz wpierw udowodnić, że nadajesz się do tej gildii, nie przyjmujemy zwykłych bogatych paniczów znudzonych swoimi przybytkami. W tym celu wyznaczymi ci do wykonania odpowiednią misję."
Wykupienie Wojownika jako Profesji pobocznej - 1000 punktów doświadczenia oraz 100 ZM. Wymagane także wykonanie specjalnej misji (dodatkowa sesja)
Opłata w doświadczeniu dwa razy większa niż dla postaci z Wojwnikiem jako profesją główną.
"Jeśli zaś jesteś prawdziwym Wojownikiem i chciałbyś wyspecjalizować się w czymś konkretnym, musisz porozmawiać ze specjalistami. W swe szeregi mogą przyjąć cię następujący specjaliści: Barbarzyńcy, Mistrzowie Broni, Zabójcy Magów, Czarni Rycerze, Kawalerzyści oraz Niszczyciele. Każda grupa ma jednak swoje wymagania i przyjmuje tylko najlepszych. Za symboliczną opłatą 100 ZM, mogą przyjąć cię w swe szeregi, jeśli tylko spełniasz te wymagania. Zapewne będą również chcieli potwierdzenia lojalności, w postaci wypełnienia pewnej misji."
Awans na Specjalizację - 1000 punktów doświadczenia oraz 100 ZM. Wymagane także wykonanie specjalnej misji (dodatkowa sesja)
Dozwolone tylko dla postaci z Wojownikiem jako główną profesją.
Szczegóły o wymaganiach oraz modyfikatorach za rozwinięcie w dane specjalizacjie w dziale Profesje.
Ostatnio zmieniony przez MuadDb 2007-07-22, 18:10, w całości zmieniany 4 razy
Jak każy wojownik, tak i on musi szczycić się umiejętnością posługiwania się różnymi rodzajami broni, a wymogi wojny są dość obszerne. Wszedł tutaj już nieco bardziej ożywionym i spokojnieszym krokiem i patrzył, że aż mu się oczy błyszczały. Niedługo będzie walczył i to do końca, więc trzeba się postarać umrzeć godnie... Zatrzymał się tutaj na dość długo, gdyż czas przemija, a wojownicy muszą nadążać za przeciwnikiem.
Jak to mawiał kiedyś jego nauczyciel Korrin: Gdy ty odpoczywasz, twój wróg ćwiczy.
Lista tego po co przyszedł do gildii:
Ulepszona obrona poziom 2
Żywotoność poziom 2 i 3
Władanie naręcznym ostrzem poziom 2 i 3
Ulepszona inicjatywa poziom 1 i 2
Ulepszona wytrwałość poziom 1
Władanie Włócznią poziom 1 i 2 i 3
Władanie Buławą poziom 1
Władanie Długim Mieczem poziom 1
Władanie Toporem poziom 1
Walka Wręcz poziom 1
Zastraszanie poziom 1
_________________ - Tak - powiedział - To jedna z dróg. - Kiwnął Głową.
- Tak. Oni nazwą mnie.. Muad'Dib, Ten Kto Wskazuje Drogę.
Tak... tak właśnie będą mnie nazywać.
Ostatnio zmieniony przez Kojot 2006-11-10, 11:25, w całości zmieniany 1 raz
Po ostatniej nocy, która była najbardziej interesująca z tych dotychczasowych, przyszedł tutaj jeszcze na chwilę. Los tak chciał, że nie nauczył się jeszce czegoś. Wprawdzie to nie wiele, ale zawsze się mu przyda.
Umiejętność którą chce się teraz nauczyć jest władanie łukiem (poz. 1).
Karta zaktualizowana - Pelios
Ostatnio zmieniony przez Pelios 2006-11-12, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Krasnolud poczuł, że to może być miejsce, gdzie będzie mógł się zabawić, a przy okazji pociąć sobie toporkiem.
Przez ten czas pragnie nauczyć się:
Żywotność (7) 2 i 3 poziom (500)
Władanie toporem dwuręcznym 2, 3 i 4 (1000)
Zastraszanie poziom 1 (100)
Ulepszona obrona poz 2 i 3 (500)
Karta postaci została zaktualizowana - Kojot
_________________ "Hej mała! Mam coś długiego, sztywnego, twardego, sięgającego do ziemi, co możesz se dotknąc i popieścić... No nie rumień się tak! Mówiłem rzecz jasna o moim toporze!"
Wszedł do gildii. Było to jedno z pierwszych miejsc kiedy wrócił ponownie do miasta. Wiedział, że taraz na jego nowej ścieżce którą sobie obrał bedzie potrzebował nie byle jakich umiejętności. Musiał się nauczyć bieglej władać orężem. W przeciwnym wypadku jego ciało szybko zasili prochy ziemi. Pozejrzał się w poszukiwaniu mentora który rozpocznie jego szkolenie.
Ulepszona obrona - poziom 2 (200exp)
Władanie długim mieczem - poziom 2 (200exp)
Leu wszedł do gildii. Zauważył od razu że dokoła szkolą się wojownicy. Walczą przeciw swoim mentorom oraz ćwiczą ciosy na kukłach. Podszedł do jednego z ładniej ubranych by nauczyć się pewnej umiejętności...
Ulepszona wytrwałość - poziom 2 (200 exp)
Karta postaci została zaktualizowana - Kojot
Ostatnio zmieniony przez Kojot 2007-01-18, 18:30, w całości zmieniany 1 raz
Do gildii wszedł zwalisty człowiek północy. Mniej obładowany niż w zwyczaju miał swym. Cel miał jasny i prosty. Podszkolic się w tym co potrzebne mu było.
Tak więc...
Władanie Łukiem poziom 2
Władanie Naręcznym ostrzem poziom 4
Żywotność poziom 4 i 5
Podsumowanie
200+500+(500+800)= 2k
Karta czołgu 'Rudy' zaktualizowana - Pythonius
Ostatnio zmieniony przez Pythonius 2007-04-13, 00:25, w całości zmieniany 1 raz
O mało co by zapomniał, więc szybko wrócił tutaj. Była jeszcze jedna taka sprawa, a nawet dwie, choc wyszło na trzy.
Ulepszona obrona poziom 3
Ulepszona siła woli poziom 2
Władanie Mieczem Dwuręcznym 1
Podsumowanie
300+200+100=600
Karta postaci zaktualizowna - Pythonius
Ostatnio zmieniony przez Pythonius 2007-04-13, 00:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-05-01, 07:19
" Co o tym myślisz? - pomyślał Azrael zwracając się do swojego niewidzialengo kampana wchodząc do gildii - taak to będzie dobry wybór."
Podszedł do jak mu się zdawało naczelnika i rzekł:
- Przyszedłem tu aby nauczyć się Ulepszonej obrony Poz.2 (200exp) oraz zastraszania Poz.1(100 exp, razem 300exp)
Karta postaci została zaktualizowana - Anatoil
_________________ Azrael
- Obie drogi prowadzą do mnie, którą wybierzesz zależy od ciebie, na razie muszę odejść, poradź sobie beze mnie, zobaczymy się na miejscu, żegnaj - powiedział - do czasu - dodał i zaśmiał się, śmiech stawał sie coraz cichszy, aż znikł zupełnie.
Ostatnio zmieniony przez Anatoil 2007-05-01, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
Gloydi przeszedł przez drzwi i odsłonił swoje czarne niby zęby. Pomyślał, że będzie niezła zabawa. Potrzebował:
-Żywotność poziom 1 i 2
-Ulepszona obrona poziom 2
-Władanie toporem dwuręcznym poziom 3
W sumie: 800 pkt. doświadczenia
Done. Karta zaktualizowana - Muad
_________________ "Nic tak nie rozgrzewa krwi jak dobra walka"
“Złóż swą ufność w kamieniu i stali – kamień i stal zawsze były prawdziwymi przyjaciółmi krasnoludów.”
"Dobrzy ludzie żyją krótko"
"Krasnoludzkie piwo jest najszlachetniejszym z napojów"
"Nie ma nic pewniejszego w świecie od błyszczącego złota i zdrady elfów"
Ostatnio zmieniony przez MuadDb 2007-07-21, 12:26, w całości zmieniany 1 raz
Krasnolud przyszedł tu w wiadomym celu. Musiał jeszcze sprawniej nauczyć się zabijać.
Ulepszona obrona poziom 5 (500 + 800 = 1300)
Żywotność poziom 4 ( 500 )
Sobie zaktualizowałem
_________________ "Hej mała! Mam coś długiego, sztywnego, twardego, sięgającego do ziemi, co możesz se dotknąc i popieścić... No nie rumień się tak! Mówiłem rzecz jasna o moim toporze!"
Ponowna wizyta wojownika miała ten sam co poprzednie. Stać się jeszcze silniejszym i sprawniejszym wojownikiem. Reggirt spędził wśród wojowników trochę czasu aby nauczyć się:
Asard wszedł lekkim krokiem do gildii. Czuł się naprawdę dobrze. Być może dlatego że powrócił z pustyni na północy królestwa której klimat niezbyt mu odpowiadał a wolał nawet nie zgadywać co jeszcze może się kryć pod jej piaskami. Przekroczył próg tego budynku jednak nie tylko dlatego że przez przypadek na niego natrafił. Ostatnio śmierć zbyt często wypominała mu jego nieudolność i zapewne gdyby nie fart leżałby martwy na nieznanych mu terenach. Nie można jednak wiecznie liczyć na dobry los. Postanowił więc poprawić to i tamto w swojej technice i wytrzymałości.
- Żywotnosc(7) poz 1,2, i 3 - 600exp - Bo jakby nie było zwykły wampirek może sporo krwi spuścić z żył zwykłego człeka
- Ulepszona obrona poz 3 - 300exp - To na wszelki wypadek żeby taki wampirek nie miał okazji do tego żeby krew spuścić zwykłemu człekowi
- Władanie długim mieczem poz 3, 4 i 5 - 1600exp - To zaś na dokładkę aby zwykły człek mógł spuścić nieco krwi wampirkowi
Gloydi już wchodząc wiedział czego chce. To było oczywiste, że jako idealna maszyna do zabijania zechce nauczyć się czegoś co przyda się w walce. Poprosił więc o poduczeniego w:
-Ulepszona obrona poziom 2
Chyba poziom 3 a nie 2, bo 2 już masz...
Zaktualizowano - DaMi
_________________ "Nic tak nie rozgrzewa krwi jak dobra walka"
“Złóż swą ufność w kamieniu i stali – kamień i stal zawsze były prawdziwymi przyjaciółmi krasnoludów.”
"Dobrzy ludzie żyją krótko"
"Krasnoludzkie piwo jest najszlachetniejszym z napojów"
"Nie ma nic pewniejszego w świecie od błyszczącego złota i zdrady elfów"
Ostatnio zmieniony przez DaMi 2007-10-27, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-11-12, 16:17
Myros wszedł dziarskim krokiem do Gildi mając na uwadze poprzednie przygody i rzekł :
-nauczcie mnie lepiej walczyć młotem (poz 3.)
-I chce zastraszać (poz.1)
Po treningu Krasnolud wyszedł z gildi czuł się dużo lepiej
Do gildii wszedł dziwnie ubrany mężczyzna dośc wysoki z twarzą zakrytą dziwną metalową płyta po czym rzekł "nauczcie mnie Władac wybraną bronią (2 poziom , miecz długi)
Do gildi weszła postać smutna i przygnębiona. Nie tak dawno porzucił ścieżkę paladyna i stał się upadły. Został Wojownikiem.
- Nauczcie mnie lepiej walczyć długim mieczem (Władanie wybraną Bronią: Długi Miecz POZ 2). I tyle. Nic więcej od was nie oczekuję - powiedział i udał się na trening.
zaktualizowano - dami
Ostatnio zmieniony przez DaMi 2007-12-02, 00:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-12-08, 20:04
Ervin szybkim krokiem wszedł do gildi, rozejrzał się. UFF nie bylo zadnych chodzących trupów, tylko nauczyciel powoli zbliżał się do niego z uśmiechem na ustach, inni wojownicy ćwiczyli sovie spokojnie na placu widocznym za oknem.
Hałas intensywnych treningów Reggirt usłyszał zanim jeszcze otworzył drzwi budynku gildii wojowników. Sam uznał, że warto podnieść co nieco swoje umiejętności, coby następne spotkanie z odwiecznym wrogiem było zarazem ostatnim.
Doświadczenie które zdobył podczas przygody z berłem pomogło mu znacznie by opanować następujące sztuki:
Władanie dwuręcznym mieczem poz5: 300+500+800 (1600)
Masamune musiało być w jego rękach bardziej niebezpieczne niż naręczne ostrza którymi włada od kilku lat.
Żywotność(7) poz 4: 500
Umiejętnośc przyjęcia większej ilości obrażeń również zwiększało jego szanse na wygraną.
Ulepszona obrona poz 3: 300
Jednak dawać się trafiać za często nie chciał, więc nieco podszkolił się w obronie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum