Wysłany: 2014-01-18, 14:50 Tales and Legends Info Bot
Jako, że Khazarid mnie uświadomił, że jestem prawie jedyny, który używa tego ficzera bo nigdzie nie ma o nim informacji, zakładam temat z mini instrukcją.
O co chodzi?
Chodzi o otrzymywanie informacji o postach w tematach, które obserwujemy.
Jak zacząć obserwować wybrany temat?
Sposobów jest parę.
1. Podczas przygotowywania posta w pełnym wymiarze mam checkboxa "Powiadom mnie gdy ktoś odpowie". Zależnie od naszych ustawień konta domyślnie może być zaznaczony, albo odznaczony.
2. Podczas czytania tematu mamy pod ostatnim postem po prawej stronie parę linków a ten, który nas interesuje to "Śledź odpowiedzi w tym temacie". Wystarczy kliknąć i załatwione.
Otrzymywać informacje na GG o obserwowanych tematach?
Do tego trzeba zrobić trzy rzeczy.
1. Uzupełnić w swoim profilu pole "Numer Gadu-Gadu" podając swoje GG.
2. Zaznaczyć checkbox "Powiadamiaj na Gadu-Gadu" (obok niego również znajduje się instrukcja)
3. Dodać do swojej listy kontaktów GG numer: 6748174. Ja mam go pod nazwą "Tales and Legends Info Bot".
Wystarczy?
Tak, forum już samo ogarnie i będzie nas informowało o postach w tej samej chwili, co zostały zamieszczone. Fajnie, nie?
Jako, że Khazarid mnie uświadomił, że jestem prawie jedyny, który używa tego ficzera bo nigdzie nie ma o nim informacji, zakładam temat z mini instrukcją.
Cytat:
Chyba musisz to jakoś jeszcze raz napisać. "...że jestem jedyny..." byłoby chyba ok.
Nieprawda, mam infobota w gg jeszcze od czasów gdy korzystałem z gg... a że przesiadłem się na aqq jakoś na początku studiów, to wiecie stary jestem
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
AQQ za korzystanie chce pieniędzy! Oszustwo! Przesiadam się na gg ;<
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
...jakiś rok po premierze zaktualizowanego Talkulatora?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum