TaL Strona Główna TaL
Tales and Legends

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Talkulator  Talkomiks  Facebook
Tales and Legends PolecaPolecamy  Toplisty Tales and LegendsToplisty 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Projekt: Kamieniec
Autor Wiadomość
Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-11-03, 18:14   Projekt: Kamieniec

Z radością oznajmiam, iż Projekt: Kamieniec ma się na ukończeniu. Przeszedłszy skomplikowane beta testy udostępniam go wam, ze szczególną dedykacją dla DarkLorda z okazji urodzin. :)

Czym jest Projekt: Kamieniec? Jest to praca nad grą odwzorowująca pierwszą moją sesję jako MG na TaLu. W Gorzkiej rzeczywistości wcielamy się w postać Dalina i podążamy tą samą ścieżką fabularną, co we wprowadzeniówce. Dysponujemy jednakże szerokim wachlarzem możliwości i wyborów których pozazdrościłaby nam cała saga Mass Effect, przez co pojedyncze przejście gry może nie wystarczyć! I tak jak w sesji spotykamy się z Koleusem i Trauborem, którzy co prawda do końca sesji nie doszli, tak teraz możemy nie tylko ponownie się z nimi spotkać, ale także oszukać przeznaczenie i wraz z nimi dotrzeć do finału!

Mam nadzieję, że oprawa audiowizualna usatysfakcjonuje każdego. Oczywiście przedstawiony przeze mnie Kamieniec odbiega poniekąd od wykreowanej przeze mnie wizji tej wioski, po części przez ograniczenia systemowe, ale także z powodu czasu, jaki upłynął od wprowadzeniówki (3 lata!). Większość dialogów została żywcem wyciągnięta z sesji i z premedytacją nie dokonywałem korekt w tekście, czy to moim, czy graczy.

W grze zaimplementowałem także ukrytego, bardzo fajnego easter egga. Powodzenia w szukaniu! ;)

Grę można pobrać tutaj, z mojego Dropboxa. Mimo dużego rozmiaru plik pobiera się szybko, u mnie w 6 minut.

Zdjęcia:
[...]

DarkLord 
Epicki Bohater
Władca Ciemności

Wysłany: 2014-11-03, 19:33   

Właśnie pobieram :cool: Brak mi słów... Jestem wzruszony! Spaniały prezent urodzinowy :smile: Wielkie dzięki :lol:

Ja pierdziu czuje się jakbym naprawdę brał udział w tamtej sesji. Aż się łza w oku kręci... Te nie zapomniane dialogi... Słynny wychodek... Miejskie legendy... A do tego zdolności specjalne i ekwipunek! Amazing... Alternatywne zakończenia! Supcio!

"Gdzie jest twój bóg paladynko?"
Eric "Ellesar" Wald

Khazarid 
Mistrz Gry
Fechmistrz

Wysłany: 2014-11-03, 21:23   

Czoooo ten Farr ;o

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-11-05, 11:50   

Polecam. Z pewnością przypadnie Ci do gustu, Khaz. :)

A tak poza tym to planowałem pójść za ciosem i stworzyć kolejną grę kolejnej sesji. Tylko jakiej? Jakieś propozycje?

DarkLord 
Epicki Bohater
Władca Ciemności

Wysłany: 2014-11-05, 12:52   

Może lochy Radoka albo pierwsze spotkanie Khaza z Cichą Pieśnią

"Gdzie jest twój bóg paladynko?"
Eric "Ellesar" Wald

Farewell 
Mistrz Gry
Król Słońce

Wysłany: 2014-11-05, 13:52   

DarkLord napisał/a:
Może lochy Radoka albo pierwsze spotkanie Khaza z Cichą Pieśnią

Lochy Radoka brzmią ciekawie i dość prosto byłoby je stworzyć, chyba nawet systemowo dałbym radę ogarnąć wszystkie zagadki.

Khaza... nie wiem. Ogólnie obie sesje nie należą do mnie i nie mogę mieć pewności, że będzie to twór podobny do tego, co kreowała sobie wyobraźnia graczy i MG, który prowadził im sesje.

DaMi 
Techniczny Mistrz Gry
Narrator

Wysłany: 2014-11-12, 13:57   

Farewell napisał/a:
Khaza... nie wiem. Ogólnie obie sesje nie należą do mnie i nie mogę mieć pewności, że będzie to twór podobny do tego, co kreowała sobie wyobraźnia graczy i MG, który prowadził im sesje.

Ktoś wzywał? :D

Ogólnie w sesji Khaza było chyba zbyt mało akcji, by miało to sens w takiej formie.

Ale jestem pod ogromnym wrażeniem, Far, niesamowicie to wygląda! Powiem szczerze, że kiedyś zastanawiałem się nad podobnym projektem - przeniesieniem przygód Cohena w RPG makerze czy innym cholerstwie, ale ostatecznie uznałem że nie ma sensu być narcystycznym i lepiej będzie przenieść Torgina w świat Baldur's Gate 2 ;)

Z pewnością zagram.

Odpowiedz do tematu