Wiek: 33 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 300 Skąd: Centrum Wszechświata
Wysłany: 2008-07-22, 17:33
Reggirt, świetne Nie powiem "mało krwi", bo w większości ludzie z tym przesadzają i zostaje zasyfiony, czerwony kartonik z całego rysunku ^^ Świetne - jednym słowem ^^ Masz, kurde, skubańcu talent
Nooo....... posadzka, sztylet i krew najwyższa klasa. Nogi zgrabne jak u sarenki . No i tak jak prosiłem, nie widać twarzy Cohena. Cudo. Wygląda dokładnie tak jak miało, nie mam się do czego przyczepić. O! Wiem do czego! Cohen nosi na sobie T-shirt zamiast koszuli . Nie no żartuję, wygląda fenomenalnie .
Co następne?
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
A mi szczerze mówiąc chyba bardziej podobał się troll...
Kolejna pracka Regga. No nie powiem, całkiem całkiem. Ale jakieś takie mieszane mam odczucia. Cienie znowu poprawnie, tylko jakby.. Mdłe? Bez kontrastu? (Żądamy więcej cieni! xD ) Światło pada z prawej strony, widać. Ale te spodnie i koszulka spokoju mi nie dają, no! Zwłaszcza ta prawa nogawka.
<po chwili dłuższego wgapiania się w ekran> Odchyliłam lekko ekran kompa, i jak tak teraz patrzę.. Jakbyś to wszystko jakimś magicznym sposobem przyciemnił/dał bardziej intensywne kolory, byłoby chyba ładniej.
Ale, ale.. Piękna podłoga. Po prostu sposób w jaki wykonałeś te.. kafelki? (linoleum? xD ) mnie powalił na kolana. Kolory idealnie pasują na poszczególnych fragmentach. I szczególnie podobają mi się fugi w prawym dolnym rogu. Mała rzecz, a cieszy
Dodajmy jeszcze cud-miód fryzurę Cohena. Żeś się pewnie najbardziej namęczył, żeby te pojedyncze włoski grzywki narysować. Bynajmniej, efekt niesamowity
O łydkach i kałuże krwi pisać nie będę...
Uff, się rozpisałam. Mimo tych nielicznych małych niedociągnięć, mocne 10/10. Masz talent, i tylko go nie zmarnuj! Następne prace mam nadzieję coraz lepsze
_________________ "Człowiek nie jest stworzony do klęski... Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać!" Ernest Hemingway
Ładne, ale gdybym to zobaczył osobno, w życiu bym nie powiedział że to z rpg fantasy ^^ Prędzej uznałbym "Co to, artwork do Fahrenheita 2?".
Anyway, pracka jest boska. Wprost emanuje właśnie tą rozpaczą, depresją... Siada na psychikę, rzekłbym nawet. ;]
Ale wygląda jak morderstwo w łazience, nie jak paladyn ^^
No ale ten ostatni zarzut bezpodstawny, Orick. Gdybyś czytał Wbrew Regułom, byś wiedział, jak się sprawa miała i dlaczego Cohen nie jest tu w pełnej płycie, lub dlaczego nie ma krzyża wytatuowanego na klacie, by go rozpoznać.
Najważniejsza jest właśnie ta emocja bijąca z obrazu. Dramatyczna postawa mężczyzny i pełne niedomówień, działające na wyobraźnię plamy krwi oraz nogi zza kadru. Nic więcej nie trzeba, by obraz sam mówił za siebie
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Reggirt, świetne Nie powiem "mało krwi", bo w większości ludzie z tym przesadzają i zostaje zasyfiony, czerwony kartonik z całego rysunku ^^ Świetne - jednym słowem ^^
Polecam narysować finał "Księżycowego Wiecu" bez krwi ;] Powodzenia ;]
Dami, ale spójrz na tą scenę. Ten nóż, jak kuchenny. T- SHIRT! [O zgrozo!]. Brązowe spodnie jak sztruksy. Stanowczo niet fantasy.
Mówię, pracka świetna technicznie i emocjonalnie, ale nie wygląda jak fantasy xP
Wiek: 33 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 300 Skąd: Centrum Wszechświata
Wysłany: 2008-07-22, 20:47
Tu się z Orickiem zgodzę. Fantasy to to bym nazwała w ostatniej kolejności. A nie! W ostatniej kolejności nazwałabym to "obrazek fantasy z rpg" Co nie zmienia faktu, iż sam obrazek jest naprawdę bardzo, bardzo, bardzo dobry
W sumie miało być dużo bardziej mhrooczno z ciemniejszymi barwami... Jako że nie umiem po ciemku to zostało takie jakie jest... faktycznie mdłe ale niestety każda warstwa wyglądała niczym przyklejona z osobna, przez co musiałem to 'zemdlić' by nie było tak widać...
Niniel napisał/a:
cud-miód fryzurę Cohena
Nieeee... ~! ta fryzura to chyba jeszcze większy chłam niż t-shirt (moje zdanie) nie lubię włosów rysować ;<
Orick napisał/a:
Ale wygląda jak morderstwo w łazience, nie jak paladyn ^^
Efekt końcowy gorszy niż w zamierzeniu, powiadasz. A ja ci powiem, że rysunek (obraz?) jako taki jest genialny. I tyle. Co prawda można się przyczepić do szczegółów (nóż ma chyba za krótką rączkę, jak na wielkość dłoni Cohena, gdzieniegdzie, jak się przyjrzysz, zobaczysz kółeczka tworzące cieniowanie podłogi) - ale to są tylko szczegóły. No i rzeczywiście, nie wygląda na fantasy. A poza tym... brak słów.
Jeśli miałbym oceniać, wahałbym się między 9 a 10 / 10. Albo może 9+ a 10 (z powodu tych drobnych - bardzo drobnych - niedociągnięć właśnie). No, może po namyśle dałbym ci 10 .
Żałuje czasem, że nie umiem tak rysować... (może dlatego, że nie próbowałem ).
_________________ Las bez zwierza, miasto bez złodzieja - nie obejdzie się.
Jako że jestem zdeczka leniwy, a każdy (albo większość) chciałby by zaprezentować jego sesję (sądząc po ostatnim spamie na sb) Tak więc zorganizuję malutki konkurs.
Nagrodą będzie wykonanie na zamówienie jakiejś grafiki związenej jako tako z talem. Czy to będzie avatar, scena z sesji, czy cokolwiek innego to zależy tylko od zwycięzcy.
Od siebie mogę zapewnić że owa pracka nie będzie gorsza od obecnych, powinna trzymać poziom a nawet być nieco lepsza ;]
Aktualnie robię coś innego, jednak teraz dopadł mnie wyjazd po którym mam zamiar skończyć ową, i zapewne będę mógł zacząć zlecenie wygranego ;]
A co macie zrobić dla mnie?
Poszukać oto jak największej ilości mp3 z listy poniżej. Przy większości tytułów i artystów są podane również albumy, więc nie powinno być większych problemów (tak myśle ;p)
Najlepiej niech chętni utworzą tutaj post z listą, który będą edytować wraz ze znalezieniem kolejnych kawałków.
Osoba która znajdzie najwięcej utworów zostaje zwycięzcą.
Możliwe że drugie i trzecie miejsce również zostaną nagrodzone, jednak nie obiecuję ;]
Let's Competition Begin!
Cytat:
1)"I Saw" by Matt Nathanson. Album: 'Beneath These Fireworks'
2)"Heart and Soul" written by Hoagy Carmichael.
3)"Love Theme from Romeo and Juliet" composed by Pyotr Ilyich Tchaikovsky.
4)"Where Do You Go" by Sister Hazel. Album: 'Absolutely'
5)"Thrift Store T-Shirt" by Brent Jordan. Album: 'All The King's Horses'
6)"On & Poppin'" (original version?) by Young MC. Album: various
7)"Courage" by Glen Phillips. Album: 'Winter Pays for Summer'
"It's Never You" by Weekend Excursion. Album: 'Radioactive'
9)"Where We Gonna Go From Here" by Mat Kearney. Album: 'Nothing Left to Lose'
10)"Heartbeats" by José González. Album: 'Veneer'
11)"1812 Overture (Opus 49)" composed by Pyotr Ilyich Tchaikovsky.
12)"Friends & Family" by Trik Turner. Album: 'Trik Turner'
13)"Old Time Rock & Roll" (opening) by Bob Seger. Album: 'Stranger in Town', et al.
14)"Who Are You" originally by The Who. Album: 'Who Are You'
15)"Opportunity" by Pete Murray. Album: 'See The Sun'
16)"Whoomp! (There It Is)" by Tag Team. Album: 'Whoomp! (There It Is)'
17)"The Man" by Pete Yorn. Album: 'Nightcrawler'
18)"Ride of the Valkyries" composed by Richard Wagner.
19)"B-13" by Jump, Little Children. Album: 'Magazine'
20)"Texas" by Lo Pro. Album: none...yet
21)"Catch My Disease" by Ben Lee. Album: 'Awake Is the New Sleep'
22)"Collie Man" by Slightly Stoopid. Album: 'Everything You Need'
23)"Love Train" by The O'Jays. Album: various
24)"Little Victories" by Matt Nathanson. Album: 'Beneath These Fireworks'
25)"Missed the Boat" by Modest Mouse. Album: 'We Were Dead Before the Ship Even Sank'
Życze udanej zabawy, i mam nadzieję że mój przyszły obrazek ucieszy was równie mocno co mnie te kawałki ;p
Wysłany: 2008-07-28, 22:21
Nie wiem dokładnie, czy to mamy zasysać, czy co Ale jeśli tak, to mam już zdałnlołdowane:
zUo!
1)"I Saw" by Matt Nathanson. Album: 'Beneath These Fireworks' √
2)"Heart and Soul" written by Hoagy Carmichael.√
3)"Love Theme from Romeo and Juliet" composed by Pyotr Ilyich Tchaikovsky.√
4)"Where Do You Go" by Sister Hazel. Album: 'Absolutely'√
5)"Thrift Store T-Shirt" by Brent Jordan. Album: 'All The King's Horses'√
6)"On & Poppin'" (original version?) by Young MC. Album: various√
7)"Courage" by Glen Phillips. Album: 'Winter Pays for Summer'√ "It's Never You" by Weekend Excursion. Album: 'Radioactive' X
9)"Where We Gonna Go From Here" by Mat Kearney. Album: 'Nothing Left to Lose'√
10)"Heartbeats" by José González. Album: 'Veneer'√
11)"1812 Overture (Opus 49)" composed by Pyotr Ilyich Tchaikovsky.√
12)"Friends & Family" by Trik Turner. Album: 'Trik Turner' X
13)"Old Time Rock & Roll" (opening) by Bob Seger. Album: 'Stranger in Town', et al.√
14)"Who Are You" originally by The Who. Album: 'Who Are You'√
15)"Opportunity" by Pete Murray. Album: 'See The Sun'X
16)"Whoomp! (There It Is)" by Tag Team. Album: 'Whoomp! (There It Is)'√
17)"The Man" by Pete Yorn. Album: 'Nightcrawler'√
18)"Ride of the Valkyries" composed by Richard Wagner.√
19)"B-13" by Jump, Little Children. Album: 'Magazine'√
20)"Texas" by Lo Pro. Album: none...yet√
21)"Catch My Disease" by Ben Lee. Album: 'Awake Is the New Sleep'√
22)"Collie Man" by Slightly Stoopid. Album: 'Everything You Need'√
23)"Love Train" by The O'Jays. Album: various√
24)"Little Victories" by Matt Nathanson. Album: 'Beneath These Fireworks'√
25)"Missed the Boat" by Modest Mouse. Album: 'We Were Dead Before the Ship Even Sank' √
√ 1)"I Saw" by Matt Nathanson. Album: 'Beneath These Fireworks'
√ 2)"Heart and Soul" written by Hoagy Carmichael.
√ 3)"Love Theme from Romeo and Juliet" composed by Pyotr Ilyich Tchaikovsky.
√ 4)"Where Do You Go" by Sister Hazel. Album: 'Absolutely'
√ 5)"Thrift Store T-Shirt" by Brent Jordan. Album: 'All The King's Horses'
√ 6)"On & Poppin'" (original version?) by Young MC. Album: various
√ 7)"Courage" by Glen Phillips. Album: 'Winter Pays for Summer'
X 8) "It's Never You" by Weekend Excursion. Album: 'Radioactive' (Tego utworu NIE MA w internecie nawet gdybyśmy chceli przesłuchać 30 sekundowy kawałek...) √ 9)"Where We Gonna Go From Here" by Mat Kearney. Album: 'Nothing Left to Lose'
√ 10)"Heartbeats" by José González. Album: 'Veneer'
√ 11)"1812 Overture (Opus 49)" composed by Pyotr Ilyich Tchaikovsky.
√ 12)"Friends & Family" by Trik Turner. Album: 'Trik Turner' (to mp3 nie chce się otwierać w WMP O.o" Jakoś nie wiem czemu xp W Realplejerze jest git.)
√ 13)"Old Time Rock & Roll" (opening) by Bob Seger. Album: 'Stranger in Town', et al.
√ 14)"Who Are You" originally by The Who. Album: 'Who Are You'
√ 15)"Opportunity" by Pete Murray. Album: 'See The Sun'
√ 16)"Whoomp! (There It Is)" by Tag Team. Album: 'Whoomp! (There It Is)'
√ 17)"The Man" by Pete Yorn. Album: 'Nightcrawler'
√ 18)"Ride of the Valkyries" composed by Richard Wagner.
√ 19)"B-13" by Jump, Little Children. Album: 'Magazine'
√ 20)"Texas" by Lo Pro. Album: none...yet
√ 21)"Catch My Disease" by Ben Lee. Album: 'Awake Is the New Sleep'
√ 22)"Collie Man" by Slightly Stoopid. Album: 'Everything You Need'
√ 23)"Love Train" by The O'Jays. Album: various
√ 24)"Little Victories" by Matt Nathanson. Album: 'Beneath These Fireworks'
√ 25)"Missed the Boat" by Modest Mouse. Album: 'We Were Dead Before the Ship Even Sank'
Btw ten obrazek sobie zastrzeż jakimś trejdmarkiem, bo coś czuję, że go wykorzystam w którejś sesji. Jeśli mówisz, że nie chce Ci się pracować nad wielkimi projektami...
...to pracuj nad krótkimi formami. Tylko nie przestawaj rysować!
Ta pracka jest fenomenalna.
a btw Ci "źli" to przypominają mi takie plemię dziwnych stworków z kreskówki Jumanji ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum