Jak zapewne już słyszeliście, Idrin zakończył update Talkulatora, za co serdecznie mu dziękujemy. Wszelkie wyłapane bugi i problemy z nim związane zgłaszajcie w stosownym temacie w Waszych Pomysłach.
Tak jak było zapowiadane, zaczynamy zatem akcję przywrócenia popularności TaLowi. W tym oto temacie, zgłaszajcie proszę wszystkie pomysły na rozreklamowanie TaLa wśród odmętów internetu. Zarówno ogólne ("wrzucajcie do toplist!") jak i szczegółowe ("ta i ta strona mogłaby wymienić banner" "na tym i tym forum można wspomnieć w tym i tym temacie") będą mile widziane. A jeszcze milej, własna inicjatywa, jak to swego czasu np Lipka z Infernusem robili i o ile dobrze kojarzę, właśnie z tego powody mamy teraz z nami DaMiego .
Oczywiście najlepszym sposobem jest polecanie strony swoim znajomym. Jeśli więc znacie, chociażby przez internet, potencjalnego gracza RPG forumowego, polecajcie.
Dobrze kojarzysz, w tamtych czasach byłem jeszcze moderatorem działu RPG na forumowisko.pl. To tam też poznałem Infernusa, choć pod innym nickiem, oraz Lipkę. Od siebie dodam wobec tego, iż korzystając ze starego konta i starych znajomości, zareklamuję TAL właśnie na forumowisku. Dział RPG, jak mi się zdaje, wciąż tam funkcjonuje.
Konbanwa!
Mimo,że sama powróciłam po długiej przerwie, chciałabym dorzucić coś od siebie.
Po 1-DaMi, Twoja reklama jest po prostu rewelacyjna. Gdybym była potencjalnym użytkownikiem- bez wątpienia bym się zainteresowała.
Ze swojej strony, proponuję założenie na Facebooku profilu poświęconego TaLowi.
Mianowicie, coś w tym stylu:
Aramea
Myślę,że FB przybrał nieco ostatnio na popularności. Kto wie,może przyczaiło się na nim kilku niespełnionych miłośników RPG
_________________ Aramea Hana-wa Sakuragi , Hito Wa Bushi
,,Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście".
Ostatnio zmieniony przez Idrin 2010-11-12, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
Ze swojej strony, proponuję założenie na Facebooku profilu poświęconego TaLowi.
Mianowicie, coś w tym stylu:
Aramea
Myślę,że FB przybrał nieco ostatnio na popularności. Kto wie,może przyczaiło się na nim kilku niespełnionych miłośników RPG
O a to jest fajna opcja.
Można by utworzyć taki profil, zaś login i hasło do niego posiadałby każdy z grona MG. Na profilu umieszczałoby się infa o wydarzeniach talowych, czy na przykład adnotacje o uruchomieniu rekrutacji do sesji etc. Wg mnie miałoby to ręce i nogi.
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
NU PAGADI TAL !
Przez was aktywowałem konto na FB. Weźcie stąd idźcie. Wszyscy.
Zobacze jak DaMi nie chodzi w płycie na co dzień, że Pelios wcale nie jest siwy, że Regg nie jest jaszczurką...
Ten filmik miażdży, ale na razie dodawanie materiałów, gdy tal lubią dwie osoby nieco mija się z celem
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Pogadam z szefostwem Insimilionu, czasem piszę tam teksty, może zechcą wymienić się bannerami, ba, może nawet jakąś reklamę na forum zamieszczę.
Na Aesira, to będzie jak przypieprzenie kijem w gniazdo szerszeni. Po czymś takim faktycznie, jak Alth powiedział, potrzeba będzie ze 4 MG więcej
Bring it on, Orick!
Dami, użyłem tego, co napisałeś na forumowisku i dodałem parę słów od siebie. I dałem także krzywy kciuk aprobaty Oricka , jako odznakę najwyższej jakości.
I dałem także krzywy kciuk aprobaty Oricka , jako odznakę najwyższej jakości.
Przepraszam za wykorzystanie bez pytania praw autorskich do KKO, ale pozwoliłem sobie umieścić go również na naszym profilu fejsbukowym
Padłem
Wysłany: 2010-11-13, 18:45
Powinniśmy założyć forumowy zespół, który grając brutal-pagan-death-satanistic-necro-proggressive-technical-alternative-python metal, w swych piosenkach będzie opowiadał historie znane z co bardziej epickich sesji.
zgaśnie.
//a właśnie, że nie zgaśnie, bo mi się spodobał i go od-gasiłem
Szkoda, że tak późno tu wpadłem od powstania tej idei, ale chciałbym się podzielić małym deja vu...
DaMi napisał/a:
Farewell napisał/a:
Hej! Może byśmy tak powiększyli naszą Talową gromadkę? Może zrobimy jakąś formę autoreklamy, sprowadzimy ludzi i zrobimy z J zielonego, aby im sesje prowadził? Co wy na to? Proponuję zacząć od zrobienia fanklubu na Facebooku. A przy okazji zobaczymy mordki innych graczy
Nie, nie, nie, nie i jeszcze raz nie 0_0'
Mieliśmy tak jak mówi Idrin, swego czasu okres fascynacji wszelkiej maści toplistami etc. Owszem, przyniosło to efekt w postaci kosmicznej ilości nowych graczy. Ale miało też drugą stronę medalu - wszyscy GMowie mieli po 5-8 sesji na głowach, a ci gracze okazali się być... no, khem, mówiąc kolokwialnie, naprawdę słabymi.
Takie zawalimiejsca co to porządnie zdania sklecić nie umiały. Co gorsza, najczęściej znikający po 1 stronie gry...
Obecna forma, graczy przybywających na forum dzięki poczcie pantoflowej, tudzież dzięki intensywnym poszukiwaniu via google "pbf" daje imo znacznie lepsze rezultaty. Jest nas mniej, ale jakościowo niewspółmiernie lepiej
Jest różnica między reklamą na topliście, a reklamą na insimilionie, czyli forum stronie zrzeszającej elitę_elit (tm) miłośników fantastyki, albo w dziale rpg na forumowisku, skąd pochodzi piszący te słowa
Na razie toplisty które w Twoim cytacie zrejdżowałęm nie wchodzą pod rozpatrywane opcje...
...choć chyba Idrin mówił coś, że znalazł jakąś jedną o której poważnie myśli, ale to już jego wypadałoby zapytać.
Aczkolwiek, zwracam honor : faktycznie o fejsbuku wspomniałeś jako pierwszy
A ja bym akcję świeża krew zwolnił na kilka dni, bo z tego, co mi się tu obrazuje na forum, naprawdę taka ilość graczy może okazać się trudną do przełknięcia. Akcja póki co przynosi rezultaty lepsze nawet niż przypuszczaliśmy ^^
Tak na poważnie, niewykluczone,że pojawi się kilka nowych osób. Widziałam ostatnio,że zarejestrował się nowy użytkownik. Kto wie, może będzie aktywny... Pamiętam,że ja też przeglądałam forum zanim zaczęłam się udzielać.
_________________ Aramea Hana-wa Sakuragi , Hito Wa Bushi
,,Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście".
Nie zwalniać, nie zwalniać. Jak macie dalsze pomysły strzelać nimi.
Jak się okaże, że przeciążeni są MG zanadto, to nadmiar się będzie chwilowo do legend odciągać ;].
Albo zrobi się kasting na nowego MG : D <reklamowy błysk bielą zębów, uśmiech a la buch dżonsona i cudne spojrzenie spod ulizanej grzywy>
Lepiej zacznij już czytać cały temat "quiz". Podczas kastingu, jeżeli taki by kiedykolwiek został rozpisany na pewno będę postulował, aby obok fajnego stylu pisania MG posiadał również sporą wiedzę nt. uniwersum Tala
Albo zrobi się kasting na nowego MG : D <reklamowy błysk bielą zębów, uśmiech a la buch dżonsona i cudne spojrzenie spod ulizanej grzywy>
Lepiej zacznij już czytać cały temat "quiz". Podczas kastingu, jeżeli taki by kiedykolwiek został rozpisany na pewno będę postulował, aby obok fajnego stylu pisania MG posiadał również sporą wiedzę nt. uniwersum Tala
Czuję subtelny pocisk w moją stronę z napisem "Siema patriotyczny mroczny elfie!"
Czuję subtelny pocisk w moją stronę z napisem "Siema patriotyczny mroczny elfie!"
Wygaśnie.
Nie, nie szukaj pocisków tam, gdzie ich nie ma . Patriotyczne mroczne elfy trąciły myszką, to prawda, ale osobiście są one jednym z mniejszych błędów jakie mógłbym sobie wyobrazić ze strony nowego MG. Ja w swojej pierwszej sesji na talu użyłem ukochanego npca Peliosa, potężnej czarodziejki Ethelini, jako "królowej leśnych elfów" dla przykładu ^ ^'
Do dziś dziwię się, że od razu po takiej akcji nie cofnięto mi zieleni w nicku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum