Wysłany: 2010-06-01, 22:53
20. Jedni bohaterowie zabijają demony, inni odwiedzają tajemne, pradawne i zakazane miejsca. Czasami jednak trzeba też zająć się czynnościami prozaicznymi. Kto z własnej nieprzymuszonej woli zgodził się połatać dach i ścianę pewnego budynku? Podaj pełne imię postaci.
Wysłany: 2010-06-02, 00:57
18. Nie od dziś wiadomo, że bohaterom zdarza się ginąć w najróżniejszych okolicznościach. Od walącego się domu, zatrutego owocu, wykrwawienia. Podaj imię bohatera, który zmarł:
a) Z ręki własnego ojca
b) Od cieniopłaszczki
c) W wyniku całkowitego spylenia ciała
a Mesmero
b Eureus
c Dracon
//odpowiedź prawidłowa! gratuluję zwłasza punktu a) który był do znalezienia niemiłosierny
Wysłany: 2010-06-02, 01:04
5. Ten opanowany przez demona stary serpens przeprowadzał okrutne eksperymenty na kobietach, rozpruwając im trzewia i badając ich płody, by odkryć sposób na powrót demonicznej istoty na świat żywych. O kim mowa?
16. Przed wybuchem wojny ze Srebrnymi Elfami, wysoka rada orczych szamanów zebrała się w pewnym świętym dla orków miejscu, aby zakląć swą moc magiczną w kilkunastu przedmiotach, które miały pomóc najbardziej utalentowanym orkom podczas walki ze znienawidzonym wrogiem. Jak nazywało się to miejsce?
Nart-rull
//odpowiedź prawidłowa !
_________________ Las bez zwierza, miasto bez złodzieja - nie obejdzie się.
Serdecznie gratuluję wszystkim, którzy zechcieli wziąć udział w ostatniej edycji Tal turnieju!
Z przyjemnością informuję, iż na wszystkie z 35 przygotowanych pytań znaleźliście odpowiedzi, a dodam, iż nie była to taka łatwa sprawa, wbrew pozorom. Kilka pytań było nad wyraz problematycznych, ale nawet i one ostatecznie musiały się Wam poddać. Oczywiście, na uwagę zasługuje tu Ervin, który z uporem godnym lepszej sprawy wysyłał do mnie smsy o 2 w nocy po to, by się upewnić, czy aby na pewno dobrze kombinuje
Tym samym miło mi ogłosić, iż ostateczna punktacja wygląda następująco:
Jako się rzekło, każdy punkt to 1 złota moneta, która zostanie wpłacona Waszym postaciom na konta bankowe w chwili, gdy "nowy" bank powstanie w wersji 2.0, gdyż mam ambitny plan nieco zmienić i jego postać.
Farewell i Alexis - Wam pieniądze zostaną dopisane na konta już teraz, jako że Wasza sesja zacznie się z lekkim poślizgiem, a pieniądz jest pieniądz i zawsze się przyda.
NAGRODA GŁÓWNA zostanie przyznana Ervinowi dokładnie w taki sam sposób, jak ongi Altharisowi - króciutka sesja solo na jedną, dwie strony ze mną. Artefakt wymyślę Ci, Erv, sam, toteż nawet nie kombinuj i nic mi nie wysyłaj na pw (choć i tak jak Cię znam to będziesz xP). Gdy tylko Regg Cię zwolni, zgłaszaj się do mnie
GRATULUJĘ !
Ostatnio zmieniony przez DaMi 2010-06-18, 08:46, w całości zmieniany 2 razy
Gratulacje zwycięzcy. I osobom na podium (tej na 3cim miejscu też!), i twórcy Quizu, i uczestniczącym osobom! <...i chciałbym jeszcze serdecznie podziękować... -- jak przy oscarach>
_________________ Las bez zwierza, miasto bez złodzieja - nie obejdzie się.
Dami, dałbyś mi coś za drugie miejsce... chociażby coś symbolicznego
\\Symboliczne są chyba guldenki xd
Ładne mi symboliczne, skoro można za nie kupić dowolną najlepszą broń na rynku za tą sumkę.
...to znaczy, jak ktoś mi wreszcie zakończy sesję i pozwoli zaktualizować Ci kartę xP
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Krasnolud Torgin, sympatyczny bohater stworzony przez Kojota miał nieszczęście zginąć w momencie odrodzenia się demona Amoka. Od tamtej pory dusza Torgina przebywa w Piekle i nic nie sugeruje, by ten stan miał szybko ulec zmianie. Wszelako, ciało Torgina pozostało w Sorii. Jeden z bohaterów miał nawet okazję zobaczyć je w "akcji". O kim mowa?
Należy podać imię bohatera, który napotkał zwęglone, acz ruchliwe szczątki Torgina oraz tytuł sesji, w której zdarzenie miało miejsce.
Pierwszemu śmiałkowi, który prawidłowo odpowie na powyższe pytanie odpalam z dobrego serca jedną złotą monetę przelaną bezpośrednio na konto w banku
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Nie wiem czy można zaliczyć odpowiedź którą praktycznie podałem Ci na tacy, ale cóż - słowo się rzekło
gold na konto przelany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum