TaL Strona Główna TaL
Tales and Legends

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Talkulator  Talkomiks  Facebook
Tales and Legends PolecaPolecamy  Toplisty Tales and LegendsToplisty 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Krasnoludy
Autor Wiadomość
Alexis 
Łowca Skarbów
Naczelny rysownik

Wysłany: 2006-03-05, 19:05   Krasnoludy

tutaj będą zamieszczane rysunki krasnoludów (kilkin aby powiększyć)

Anhur 
Łowca Skarbów

Wysłany: 2008-06-28, 14:15   

Bardzo się cieszę, że pracę się podobają. A tu jeszcze parę prac. (Przepraszam, że niektóre są w kratkę, ale to one są starsze, zanim zacząłem na czysto rysować

Krasnoludzki Wódz
Wejście do królestwa krasnoludów

Domino 
Śmiałek
Też Cię :*

Wysłany: 2008-07-23, 11:33   

Nie umiem rysować. Jednak spróbowałem... Wiecie, mój pierwszy rysunek... Jednym słowem: jak już krytykujecie, to bez bluzgów xp

Dwarf.jpg
Plik ściągnięto 7887 raz(y) 230,46 KB

Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie

Człowiek który nic nie posiada, może zachować wiarę.

Wena mod: DAWAJ ODPIS

Reggirt 
Techniczny Mistrz Gry
Dupotruj Talowy 2.0

Wysłany: 2008-07-23, 11:46   

@Domino

tak ogólnie to jak na pierwszy rysunek nie jest zły... co prawda perspektywy ciężko mi w tym znaleźć, i twarz przypomina mi o falloucie* jednak widać że dbasz o szczegóły i starasz się by rysunek nie był pusty.

Powiem tylko tyle że przez rok mieszkania w internacie mój współkolator załapał ode mnie żyłkę do rysowania i bardzo dobrze na jego pracach widziałem jak się rozwija (w przeciwieństwie do mnie ;p) Jeśli rysowanie sprawia ci przyjemność to działaj w miarę często, bo praktyka czyni mistrza ^^ Po pewnym czasie sam będziesz zauważał co tu nie leży (ręka za krótka, czy noga nienaturalnie wygięta)...

Zachęcam Cię (i nie tylko) do spróbowania swoich sił w rysunku, nawet jeśli nie wiążecie z tym wielkiej przyszłości to jednak weźcie pod uwagę ile jeszcze nudnych lekcji / wykładów na was czeka ;]

*Fallout

Bethsoft wymyślił konkurs dla graczy którzy mieli wymyśleć nowe ciekawe zdolności do fallouta no i powstało OKO SZALEŃCA

Przeciwnicy atakujący cię od przodu otrzymują ujemny modyfikator do trafienia, bo wiesz, to oko naprawdę wygląda strasznie.

Domino 
Śmiałek
Też Cię :*

Wysłany: 2008-07-23, 13:16   

Perspektywa to taki czająco-skradający się grubas, przy czym starający się blokować tarczą wszelkie ataki i mieć swój topór w pogotowiu. Wiem, śmiesznie to brzmi, ale jeśli ktoś ma chore myśli to i rysunek będzie chory :<

Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie

Człowiek który nic nie posiada, może zachować wiarę.

Wena mod: DAWAJ ODPIS

Miramin 
Wprawiony Wędrowiec

Wysłany: 2008-07-23, 14:30   

Ja tam nigdy krasnaludów nie umiałam rysować, a ten jest naprawdę dobry, tym bardziej jak na kogoś kto zaczyna ;) Trochę bardziej złagodzić krawędzie, dopracować szczegóły i naprawdę będzie dobrze.

Póki co... 7/10 ;)

Btw, krasnoludy się cholernie ciężko rysuje, przynajmniej ja mam takie zdanie :P

tyrulic 
Łowca Skarbów
zabójca do wynajęcia

Wysłany: 2008-07-24, 21:50   

By narysować krasnoluda, narysuj szerokiego i niskiego człowieka, z dobrze rozwiniętą muskulaturą i toporem - zdanie moje (laika w sprawie rysowania) na temat rysowania krasnoludów ;) .

A co do rysunku (może i komentuję po czasie, ale jakiś czas mnie nie było) wątpię, czy mój pierwszy rysunek byłby tak udany ;) . No i ten kraś mi się podoba. Nieźle wyszedł. Fakt, z doświadczonym, wyrobionym rysownikiem to się nie równasz. Jeszcze. Trochę pracy, i będzie git.

Cytat:
czająco-skradający się grubas, przy czym starający się blokować tarczą wszelkie ataki i mieć swój topór w pogotowiu

dla mnie to wcale nie brzmi śmiesznie, rozumiem, o co ci chodzi. Zachowanie całkiem normalne we wszelkiego rodzaju podziemiach ;) . No i topór to nie zwykła siekiera do rąbania drewna, tylko ma wygląd ;) .

Ścigany;
Ku przyszłości;
Podejrzane eksperymenty;

Sakwan 
Nowicjusz

Wysłany: 2009-01-15, 07:47   

Dopiero co się zarejkowałem tutaj ale mam na zbyciu rysunek krasnoluda :eek:

Możecie go ocenić ;]

#edit
słaba roździelczość powyższego linka, macie lepszy: http://img232.imageshack....2/skanujiv5.jpg a jak chcecie zobaczyć go jeszcze większego kliknijcie w rysunek ;]

Odpowiedz do tematu