Bardzo się cieszę, że pracę się podobają. A tu jeszcze parę prac. (Przepraszam, że niektóre są w kratkę, ale to one są starsze, zanim zacząłem na czysto rysować
tak ogólnie to jak na pierwszy rysunek nie jest zły... co prawda perspektywy ciężko mi w tym znaleźć, i twarz przypomina mi o falloucie* jednak widać że dbasz o szczegóły i starasz się by rysunek nie był pusty.
Powiem tylko tyle że przez rok mieszkania w internacie mój współkolator załapał ode mnie żyłkę do rysowania i bardzo dobrze na jego pracach widziałem jak się rozwija (w przeciwieństwie do mnie ;p) Jeśli rysowanie sprawia ci przyjemność to działaj w miarę często, bo praktyka czyni mistrza ^^ Po pewnym czasie sam będziesz zauważał co tu nie leży (ręka za krótka, czy noga nienaturalnie wygięta)...
Zachęcam Cię (i nie tylko) do spróbowania swoich sił w rysunku, nawet jeśli nie wiążecie z tym wielkiej przyszłości to jednak weźcie pod uwagę ile jeszcze nudnych lekcji / wykładów na was czeka ;]
*Fallout
Bethsoft wymyślił konkurs dla graczy którzy mieli wymyśleć nowe ciekawe zdolności do fallouta no i powstało OKO SZALEŃCA
Przeciwnicy atakujący cię od przodu otrzymują ujemny modyfikator do trafienia, bo wiesz, to oko naprawdę wygląda strasznie.
Perspektywa to taki czająco-skradający się grubas, przy czym starający się blokować tarczą wszelkie ataki i mieć swój topór w pogotowiu. Wiem, śmiesznie to brzmi, ale jeśli ktoś ma chore myśli to i rysunek będzie chory :<
Wiek: 33 Dołączyła: 30 Maj 2008 Posty: 300 Skąd: Centrum Wszechświata
Wysłany: 2008-07-23, 14:30
Ja tam nigdy krasnaludów nie umiałam rysować, a ten jest naprawdę dobry, tym bardziej jak na kogoś kto zaczyna Trochę bardziej złagodzić krawędzie, dopracować szczegóły i naprawdę będzie dobrze.
Póki co... 7/10
Btw, krasnoludy się cholernie ciężko rysuje, przynajmniej ja mam takie zdanie
By narysować krasnoluda, narysuj szerokiego i niskiego człowieka, z dobrze rozwiniętą muskulaturą i toporem - zdanie moje (laika w sprawie rysowania) na temat rysowania krasnoludów .
A co do rysunku (może i komentuję po czasie, ale jakiś czas mnie nie było) wątpię, czy mój pierwszy rysunek byłby tak udany . No i ten kraś mi się podoba. Nieźle wyszedł. Fakt, z doświadczonym, wyrobionym rysownikiem to się nie równasz. Jeszcze. Trochę pracy, i będzie git.
Cytat:
czająco-skradający się grubas, przy czym starający się blokować tarczą wszelkie ataki i mieć swój topór w pogotowiu
dla mnie to wcale nie brzmi śmiesznie, rozumiem, o co ci chodzi. Zachowanie całkiem normalne we wszelkiego rodzaju podziemiach . No i topór to nie zwykła siekiera do rąbania drewna, tylko ma wygląd .
_________________ Las bez zwierza, miasto bez złodzieja - nie obejdzie się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum