Wysłany: 2007-06-22, 21:24 Ocen utwór którego słucha ten wyżej
Oceniamy piosenkę z linka którą daje osoba wyżej. Piosenki można wrzucać choćby na yousendit.com, ale najlepiej, żeby to był sławny youtube. Najlepiej żeby wypowiedź miała z 5 linijek (po za oceną "słowna" dodajemy x/10 )
Utworek znam. Zespół też. Nie bedę się raczej rozpisywał na 5 linijek bo nie ma o czym. Całkiem fajny zespół i kawałek. Jak ktoś nie lubi darcia mordy to lepiej nie słuchać. Ja tam lubie x).Po kilku dniach słuchania można tam znaleźć nawet rytm a po kilku tygodniach słuchania zrozumieć tekst. Ja jeszcze tekstu nie rozumiem, ale utwór jest świetny, zresztą jak większość utworów tej kapeli.
RAYOT/RAYOT
"Znak Orła, potęgi symbol prowadzi nas
Mieczem i tarczą, wezmiemy to co było nasze od lat
Znów pójdziemy, pokazać światu na co nas stać
Nasza wiara, dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak"
(Honor "Znak Orła")
Utwór w ogóle nie skomplikowany, aczkolwiek oparty na prostych, wpadających w ucho chwytach i schematach. Osobiście lubię to nagranie, chociaż na co dzień nie słucham tego rodzaju muzyki. Jedno z lepszych nagrań Murderdollsów, które warto mieć Ogólnie kapela ciekawa, ale nie tak dobra, jak poprzednia (HSB), to moje zdanie . Mimo lekkiej muzyki, dość ostry tekst, nie jest na pewno zaliczany do "Sztuk Pięknych. W skrócie: podoba mi się.
Słaba jakość i to boli ale tak bardzo bardzo.
Bardzo, bardzo, bardzo.
Zwłaszcza, że rodzice śpią i jak podgłosze żeby się w gitary wsłuchać to pobudzę no i... wiadomo.
Ogólnie chce zauważyć, że w obu kawałkach zamieszczonych przez Anta jest zajebista perkusja. I niech mi ktoś spróbuje powiedzieć, że nie.
Prócz tego wokal jakby podobny.
Choć ogólnie czegoś brakowało (może tych gitar? )
7/10
Ten filmik mnie rozjebał. Co to kurwa wogóle jest? jakieś plastoludki czy co?
Ale skoro mam ocneiać muzykę Dość lekkie nagranie jak na Sepulturę. Ogólnie większość twórczośći tegoż zespołu niezbyt mi się podoba, tylko mocniejsze kawałki są znośne.
To jest jak dla mnie beznadziejne. Jakieś indiańskie czy afrykańskie rytmy niezbyt mi się podobają. Szczególnie wokal jest słaby. Perkusja jest całkiem całkiem, ale też nie jest jakaś szczgólnie zajebista. Tak jak cały utwór x(
RAYOT/RAYOT
(Honor "Znak Orła")
Player Manual:
1. Myśl.
2. Nie irytuj MG (swoim brakiem myślenia).
3. MG ma zawsze rację.
4. Ten punkt jest zbędny, bo jeśli MG takowej nie ma, to znaczy że masz coś z głową.
Świetny mainwokal, chórki nieco bym zmienił.
Nie wiem jeszcze na co ale bym zmienił...
Poza tym znów nie słychać gitar.
Buuuuuuuuuuuuuuuuu!
Perkusja też słabosłyszalna, aczkolwiek dostrzegalna.
Niestety gorsza od sekcji rytmicznej w kawałkach Anta.
6/10
Jednym słowem - do Blinów to ja się chyba jeszcze nie nadaje.
U Anta masz obecną podwójną stopę co jest typowe dla death metalu/metalcore'u
Kawałek powyżej, typowo slayerowate nagranie, mógłbym nawet powiedzieć, że z tym zespołem jest jak z maidenami, zna się jedną płytę, to zna się już wszystkie. Slayer to legenda chociaż nigdy za nim specjalnie nie przepadałem. Co do nagranka, wokal jak zawsze szybki, trochę denerwująca montonna perkusja, a do gitar bym się nie przyczepił
RAYOT/RAYOT
(Honor "Znak Orła")
Fajny teledysk xD Refren zjebany, ale generalnie temat muzyczny jak na tamte lata dość dobry xD No i Beastie Boys to klasyka xD
6+/10
Epica - Illusive Consensus Z sesji We Will Take ou With Us ^^
[Niech mi ktoś powie, że Simone Simons, czyli wokalistka Epiki nie jest ładna, to sztachetą dostanie xP]
Podkład panienka ma zajebisty.
Wokal jednak brzmi jak marna podróbka Nightwisha.
Gdzie nie mówię, że Nightwish jest jakimś super materiałem na podróbki ale...
Ogólnie czyli nie podoba mi się wokal.
Ale poza tym świetne gitarki i to pod gitarkami (orkiestra?).
Nie mówię, że jakieś super hiper zaawansowane, bo chuja się znam, ale ładnie stapiają się w jedno z całością.
Perkusja. Ała, boli...
7/10
A ja zaraz wrzucę na upload swój kawałek.
Manowar - Warriors Of The World United
Buhahahahaha!
A wokalistka Epici wygląda jakby jej ktoś kopa w mordę zasadził.
Takie zdrowego, że aż ruda się zrobiła...
Czekam na sztachetę ;]
Gitarka niezła. Perkusja zjebana, nie wiem, co tam robi, niby próbuje ten rytm wybijać, ale jest kompletnie przez gitarę niwelowana.
Klimatu dodaje ten chór w tle, na początku. Nazwijmy to chórem, bo to takie gregoriańskie "aaaaa" w tle, ale coś takiego właśnie lubię.
Takie Mhroczne. Ale koleś ma głos podobny do wokalisty Metaliki, choć to zapewne tylko moje odczucie.
7/10 Nie przepadam za Manowarem, ale ten utwór nie jest jakiś zjebany.
A ode mnie:
"Living for rules, you only break" - motto Firina. xD
3. MG ma zawsze rację.
4. Ten punkt jest zbędny, bo jeśli MG takowej nie ma, to znaczy że masz coś z głową.
O KURWA
Ta piosenka ma świetny rytm i energię. Klimat, poprzez ten damski chór, średniawy wokal [Ale cóż, ja zwolennik Female Fronted jestem xD]. Pod względem typowo instrumentalnym - to jest gitara czy perkusja - mam zastrzeżenia. Jakos mała finezyjna, poza właśnie tym tempem - Gdy pod koniec II minuty jest taki gitarowy przerywnik, to raczej nie ma się czym zachwycać.
Ale sama piosenka świetna. Chyba zainteresuję się tym zespołem
Ach, wokalistka... Cudowny głos... Te bity... choreografia..., tekst i ogólna moc. N aprawdę, aż dziw bierze, że takie cuda nadal powstają. Indyjski Pop zawsze stał na niezwykle dobrym poziomie, właśnie dzięki takim zespołom. Zresztą - spójrzcie na ich nagrody, mówią same za siebie. 1 miejsce w Indyjskim Lifantaneo Disco, albo Super Karenlato.
10/10, jednym słowem.
Dla tepych: Tak, to jest ironia xP Od oceny odejmij 9 oczek xP
Player Manual:
1. Myśl.
3. MG ma zawsze rację.
RAYOT/RAYOT
(Honor "Znak Orła")
Uwaga! Polecam obejrzenie teledysku, bo to nie jest zwykła wersja "Ich will" .
_________________ Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned, or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum