Wysłany: 2010-11-26, 23:21 Wojna w Księżycowych Lasach
Jak zapewne widać, pojawił się nowy temat w dziale opisującym świat Sorii.
Źródło tematu jest niezwykle proste: w talu 1.2 jednym z głównych wątków fabularnych była wielka wojna elfio - orcza którą opisywała większość naszych ówczesnych MG. Teraz, z nowym systemem i skokiem fabularnym 5 lat do przodu jasnym stało się, iż jakoś ten fabularny impas należy rozwiązać. To, co widzicie w nowym temacie jest to szkic opracowany przeze mnie (+mapka made by Reggirt).
Szkic sam w sobie może nie zasługuje na wklejanie na forum, lecz niestety wymaga tego konieczność. Prowadzę obecnie dwie sesje elfom w rejonach powojennych, w tym jeden z nich jest Powiernikiem Pierścienia Wieczności i pewne informacje na temat wojny gracze Ci po prostu muszą posiadać. Niestety jednak, jako że jestem totalnie zawalony studiami / odpisywaniem w sesjach / tworzeniem opisów ras, nie mam czasu ani siły na ubranie tego schematu w ładne, fabularne szaty.
Stąd opcja taka: dla chętnych. Za dokładnie 20 ZM Imperialnych (równowartość 2000 jednostek) wpisanych od razu do karty postaci chciałbym by ktoś opisał mi wojnę elfio-orczą w sposób kronikarsko ładny w uwzględnieniem wszystkiego tego, co zawarłem w sekcjach:
- wnioski;
- podsumowanie;
- losy powierników.
Praca nie musi być długa. Ba, rzekłbym, nie powinna być! Na tyle długa, by zwykły czytelnik zdołał ją połknąć i nie zgubić się po drodze. Może mieć formę opowiadania, fragmentu wpisu z kroniki dziejowej, czy po prostu czytelnej relacji przeplatanej cytatami, jak stare opisy ras. Ostateczna ocena, przyznanie kasy i ew. korekta należeć będzie do mnie. Ważne, by praca była czytelna i jasno stwierdzała kto kogo i jak mocno lał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum