TaL Strona Główna TaL
Tales and Legends

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Talkulator  Talkomiks  Facebook
Tales and Legends PolecaPolecamy  Toplisty Tales and LegendsToplisty 

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Chaos na farmie Murmanov
Autor Wiadomość
Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 18:28   Chaos na farmie Murmanov

Sesja Infernusa, Irbisa i Dofura

Kolejność pisania postów

MG Anatoil --> Infernus --> Irbis --> Dofur --> MG Anatoil

--<{ Chaos na farmie Murmanov }>--

Karczma pod łuską smoka. Każdy szanujacy się bohater musiał choć raz wstąpić tutaj. Tutaj zawsze spotykały się sławy, porywczy młodzieńcy patrzący z zachwytem na blizny wetereanów i słuchajać ich opowieśći z ogromnym przejęciem. Rzadko spotykało się magów, ci nie byli wojownikami.
W karczmie nigdy nei było burd, po porstu zawsze spotkyali się tutaj wojownicy o bohaterowie pokazujać czego się nauczyli, opowiadajac to co ich spotkało i planując co będa robić dalej ...

I tak Infernus, jor o ogromnej szybkość i izwinności, dobry złodziej, który ledwo wyplątał się z taraptów postanowił podążać samemu przez pewien czas, aby nie narazić przyjaciół na niebezpieczenstwo spowodwane jego przeszłoscią ... po za tym chciał odpocząć od codziennej walki i zmartwień. Tutaj mógł spokojnie usiaść przy piwie, nie martwiać się tym kim jest, ani nie boawiaajac się opowiadać o przeszłości i dawncyh zdarzeniach. Spotykali siętutaj jorowie, krasnoludzi, ludzie, elfy, a czasami nawet paladyni. Serpensi, mroczne elfy, demony i reszta ras czuła się zbyt dumna aby wstępwoać do tak dziwnego ich zdaniem miejsca.

Obok Infernusa pijacego w tym momencie piwo, siedział Irbis, krasnolud szukający drogi do swojego raju, gdzie elfy i jego rodacy żyją w pokoju i ciszy. Ku ogromej radości Irbisa było tutaj też parę elfów z którymi mógł pogadać. Droga jego była długa i niebezpieczna, ten jednak chciał dotrzeć na miejsce za wszelką cenę. Jego tpoór powalił nie jednego przeciwnika, a on sam uratował nie jedno miasto ...

Ostatnim siedzacym przy stole, naprzeciwko Infernusa i Irbisa był Dofur. Biedny rzemieślnik dotarł do wymarzonego meisjca, jednak nie posiadął pieniezy na zakupienie kruszców. Wiedział, że musi jakoś zdobyć pieniaze i to szybko. Cieszył się jednak że ma gdzieś tam swój dom, swój sklep zbudowany własnymi rękami i że pokonał dla niego drogę, którą zapewne zapamieta na zawsze. Starał się być uprzejmy i miły, gdyż wiedział, ze potrzebuje pomocy finansowej,

I tak to jeden stół złączył trzy tak odmienne od siebie postaci i charaktery. Nowopoznani rozmawiali ze sobą praktycznie o wszystkim. Gdy którys z nich opowiadał swoją historię reszta zameiniała się w słuch.
Karczma była ogromna, na ścianie po prawej stronie wisiały rożne "zadania" i propzycję", jednak trójka wiedziała że im nie podoała, gdyż najłatwiejszym było zabicie smoka ... Byli tutaj boahterowie którzy spotkali sie z zionącą bestią.
Teraz trójka ostudzona, siedziała w przyjaznej ciszy, słuchajac z dala kojacych odgłosów karczmy.

Nagle do karczmy wszedł dobrze ubrany człowiek. Na pierwszy rzut oka dało się widzieć że nie pochodzi on z miasta. Odziany był w szerokoskrzydły kapelusz, długi szary nieprzemakalny płaszcz oraz parę bardzo solidnych butów. W rondo kapelusza wetknięte miał jaskrawo czerwone pióro. Pióro jak zresztą i cale ubranie tego człowieka było przemoknięte bo pogoda od jakiegoś tygodnie w ogóle się nie zmieniała, ciągle pada. Zielone, łagodne wzgórza, które było widać za oknem też były pokryte soczystą wodą. Nieznajomy rozejrzał się podejrzliwe, w koncu jego wzrok przystanął na trójce. Nowoprzybyty podszedł do nowopoznanych i rzekł

-Witajcie drodzy panowie - odezwał się - Nazywam się Franc Brucker. Zasłyszałem przypadkiem że szukacie jakiejś pracy i to bynajmniej nie jako poganiacze mułów ani dekarze. Prawda?

Infernus 
Mistrz Gry
Myszka Miki

Wysłany: 2006-03-04, 18:39   

- Tak mości panie - odpowiedział Infernus - ja szukam i z tego co wiem moi kompani również...

Irbis 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2006-03-04, 19:15   

- Więc, co masz pan nam, uczciwym i odwaznym werowcom do zaoferowania?- z lekkim usmiechem na ustach zapytal Irbis.

LizZarD 
Wędrowiec

Wysłany: 2006-03-04, 19:16   

-Wreszcie jakieś pieniazki do zdobycia. Juz myslałem, że nigdy sobie nie kupię tych minerałów-powiedział Dofur-Chetnie bede dla pana pracowa-dodał.

Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 19:17   

Osobnik uśmiechnął się lekko po czym ciągnął dalej

- Więc mam dla was ciekawą i trzeba przyznać niebezpieczna prace. Nie owijając w bawełnę. Trzeba będzie walczyć z mutantami Chaosu.

Infernus 
Mistrz Gry
Myszka Miki

Wysłany: 2006-03-04, 19:19   

- Czym jest taki Mutant Chaosu - Infernus zapytał beznamiętnym aczkolwiek zaciekawionym głosem...

Irbis 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2006-03-04, 19:21   

Irbis takze byl ciekawy i dolaczyl sie do pytanie wspoltowarzysza. Powiedzial takze, ze bardzo chcialby wziac udzial w jakiejs nowej przygodzie, gdyz ostatnimi czasy bardzo sie nudzil.

LizZarD 
Wędrowiec

Wysłany: 2006-03-04, 19:23   

Dofur kiwnął głową. Także był ciekaw cóż to za potwory. Chociazaz nie był pewien czy chce znac odpowiedź na to pytanie.

Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 19:25   

Mężczyzna odchrząknął jakby nie do konca chciał o tym mówić po czym w końcu rzekł

- Cóż ... tak naprawdę są to istoty różne. Każdy ma inny właściwości, jeden może mieć 3 nogi, inny skrzydła, inny zabójcze oczy ... Są silne, aczkowliek powinniście sobie poradził - ostatnie słowa powiedział szybko uprzejmym tonem.

Infernus 
Mistrz Gry
Myszka Miki

Wysłany: 2006-03-04, 19:26   

- Skoro możemy sobie poradzic to czemu nie pójśc? - Infernus z pytającym wzrokiem skierował się do kompanów...

Irbis 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2006-03-04, 19:28   

- Ja calkowicie sie zgadzam. Ruszamy!- Irbis nawet nie chcial pytac nastepnego towarzysza, gdyz jako krasnolud chyba powinien byc odwazny.

LizZarD 
Wędrowiec

Wysłany: 2006-03-04, 19:29   

-Jestem z wami-odparł Dofur-gdzie wy pójdziecie tam i ja pójdę - dodał.

Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 19:32   

Twarz nieznajomego rozjaśniłą się nieopisanie.

-To wspaniale. Pozwolicie ze przysiądę się i pozwolę sobie postawić wam piwo. Przybyłem tu z fermy państwa
Murrmann. Znajduje się ona na pustkowiu w Hrabstwie Wissenlandu na zachód od Wissenburga u podnóży Gór
Szarych. Jest to niebezpieczna i dzika okolica. Ale są tam wspaniale warunki do prowadzenia hodowli bydła. Czym się w istocie zajmujemy. Ale od pewnego czasu grupy mutantów i zwierzoludzi poczęły atakować naszą farmę bez większego powodu. Co raz trudniej jest nam się bronić. Co atak ginie ktoś z naszych ludzi. Ostatnio zginął jeden z synów państwa Murrmann. Co pana skłoniło Wernera Murrmanna do wysłania mnie tutaj w poszukiwaniu pomocy dzielnych wojowników. A wiec waszym zadaniem będzie bronić naszej fermy przed Chaosem i dowiedzieć się dlaczego tak nagle zaczęliśmy być atakowani. Oferujemy 220 zm na głowę za trwale powstrzymanie najazdów. Co wy na to?

Infernus 
Mistrz Gry
Myszka Miki

Wysłany: 2006-03-04, 19:36   

Infernus popatrzył spod swojego kaptura na człowieka...
-Po pierwsze - nie lubię tutejszego piwa, po drugie co do zwierzoludzi mam pewne doświadczenie - Jor uśmiechnął się krzywo - po trzecie ile to drogi stąd?

Irbis 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2006-03-04, 19:38   

- Niewazne, jorze.- powiedzial Irbis. - Chyba nie zamierzasz tkwic w tej zapyzialej dziurze, chociaz mimo wszystko dobrze wiedziec. A przy okazji, czy oprocz nas bedzie tam jeszcze jakas ochrona?

LizZarD 
Wędrowiec

Wysłany: 2006-03-04, 19:40   

- Ja tam na żadną pomoc nie licze, sami damy sobie rade - powiedział Dofur - a tak przy okazji to ja się chętnie napije tego piwa - dodał.

Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 19:42   

Posłaniec zdziwił się lekko i rzekł

- Coż, jedyną pomoc mogą być wieśniacy ... mówisz o zwierzoludziach szlachetny złdozieju, aj zaś mam na myśli mutantów, ne myl tych pojęc - rzekł surowym tonem - Więc panowie teraz albo nigdy ...

Infernus 
Mistrz Gry
Myszka Miki

Wysłany: 2006-03-04, 19:45   

- Mości panie wspominałeś o zwierzoludziach również - Infernus nie lubił gdy poprawia się jego wypowiedzi - A teraz panowie idziemy, czas to pieniądz...

Irbis 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2006-03-04, 19:46   

Irbis wstal od stolu, wypiwszy ostatni lyk piwa.- To dajemy panowie GOGOGO!!!

LizZarD 
Wędrowiec

Wysłany: 2006-03-04, 19:48   

Dofur dopił piwo. Wstał od stołu i wziął swól topór - a myślałem, że moim przeznaczeniem jest siedzenie w chatce i wyrabianie przedmiotów - powiedział Dofur.

Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 19:50   

- Tak więc tu jest po 25 zm przed robota. Jutro zobaczymy się na przystani, wcześnie rano i popłyniemy do Wissenlandu Górnym Reikiem. Do jutra

Po tych słowach nieznajomy założył kapelusz na głowę jedną ręka i pozegnał się z trójką.

Teraz mogli obmyslić co i jak, gdyż do jutra pozostało nie wiele czasu ...

Karty postaci zostały zakutalizowane
Ostatnio zmieniony przez Anatoil 2006-03-04, 19:54, w całości zmieniany 1 raz  

Infernus 
Mistrz Gry
Myszka Miki

Wysłany: 2006-03-04, 19:54   

Infernus wstał od stołu i myśląc nad wypowiedzią Irbisa ruszył do lady.
- Najgorszy pokój proszę - Infernus nigdy nie lubił przepychu - ile się należy?...

Irbis 
Poszukiwacz Przygód

Wysłany: 2006-03-04, 19:56   

- Ja takze poprosze jakis pokoj o nizszym standardzie. Przydaloby sie dobrze wypoczac przed ta dluga i zapewne wyczerpujaca podroza. Ile placa?- zapytal Irbis.

LizZarD 
Wędrowiec

Wysłany: 2006-03-04, 19:57   

Dofur był bardzo śpiący. Podszedł do lady i grzecznie zapytał się o najtańszy pokój.

Anatoil 
Mistrz Gry
Stay strong

Wysłany: 2006-03-04, 19:59   

Karczmarz zdziwił sie trochę, gdy zastał go taki atak ... jednakze był uczciwy i rzekł

- Panowie, możecie kupić osobno pokoje wtedy zapłacicie po 2 zm, jednakze gdy weźmiecie pokój trzyosobowy zapłacicie tylko 3 ...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi