TaL Strona Główna TaL
Tales and Legends

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Talkulator  Talkomiks  Facebook
Tales and Legends PolecaPolecamy  Toplisty Tales and LegendsToplisty 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Anhur i jego (s)twory
Autor Wiadomość
Anhur 
Łowca Skarbów

Wysłany: 2010-03-30, 13:21   Anhur i jego (s)twory

W tym temacie, jak pewnie się domyślacie będę umieszczać swoje prace związane z fantastyką. No to zaczynamy:

Zabójca
Smutny Anioł
Anioł z dzieckiem
Leżący Anioł Sukkub

Proszę o komentarze i o opinie.

Miramin 
Wprawiony Wędrowiec

Wysłany: 2010-04-12, 20:00   

No więc tak - po kolei

Zabójca 2/10- cóż... szczerze powiedziawszy, nie podoba mi się. Nawet plecak nie leży naturalnie. Płaszcz wygląda, jakbyś pociągnął dwie pionowe, wyjątkowo nierówne krechy i postanowił "o, z tego da się coś zrobić". Nie przemawia do mnie też jakoś ta maska i szkic, chyba twarzy "naturalnej". Po prostu nijakie to takie.

Smutny anioł 4/10 - Fajny skafander (?) i ostatecznie buty. Skrzydło wygląda bardziej jak coś w rodzaju jakiegoś... cienia? Nie wiem. Bez niego raczej by to ładniej wyglądało, bo nadaje wrażenia, że kończyłeś to na "odwal się". Spodenki/spódniczka też na tyle niezgrabne, bym pomyślała, że niespecjalnie się postarałeś.

Anioł z dzieckiem 7/10 - tu muszę przyznać, że naprawdę dobra robota. Ładna twarz, grzywka nawet aż tak nie razi, bo nosek i ładnie narysowane usta nadrabiają, przyciągają uwagę, ostatecznie za ładne skrzydła wybaczyłabym nawet zbyt małe ręce i nierówne barki... Ogólnie rzecz biorąc rysunek byłby naprawdę dobry, gdyby nie niejaka... nie tak może widoczna, ale jednak, pokraczność nóg. Tak czy tak, ma w sobie coś takiego, że wydaje się naprawdę fajny :)

Leżący Anioł 4+/10 - Nogi za krótkie, typ skrzydeł, który mi się wyjątkowo nie podoba, bluzka wygląda dziwnie, rękawy sprawiają wrażenie, jakby to były jej ręce, tyle, że strasznie pomarszczone. Spodenki też jakieś takie nie za fajne... Ne wiem sama. Myślę, że dałbyś radę zrobić to duuużo lepiej.

Sukkub Mocne 9/10! - naprawdę świetny rysunek. Nie mam się do czego przyczepić, naprawdę :) Powiem tak - naprawdę dobrze Twoim rysunkom robi większa ilość detali, do tego choćby ta niedbała kreska horyzontu robi naprawdę fajne wrażenie ;)

A, i dla marudnych - nie trzeba ładnie rysować, żeby komentować obrazki : P

Anhur 
Łowca Skarbów

Wysłany: 2010-04-12, 23:10   

Wreszcie ktoś odpowiedział :P I oczywiście dziękuję za surową ocenę. Gdyby ułożyć prace wg twoich ocen (od najmniejszej do największej), to by wyszło akurat mniej więcej w tej kolejności jakie powstawały :P . Zwłaszcza Anioł z dzieckiem i Sukkub, które powstały w tym roku.

Tak więc jeszcze daję do oceny jeden rysunek:
Sprawiedliwy błazen?

Jest to postać, którą sam stworzyłem i jestem z niego dumny. Lubi on ironizować i żartować, a także uwielbia robić przesadne teatralne gesty. Choć może wydawać się, że nigdy nie jest poważny, to często daje różnym bohaterom rady, oraz wygłasza od czasu do czasu jakieś filozoficzne poglądy na temat świata (niekoniecznie, muszą być wzniosłe). Ma też magiczną moc teleportowania się, znikania i parę innych sztuczek.

Gdyby żył w Sorii to na pewno byłby wyznawcą Jasiphiela i coś mi się wydaje, że znalazłby wspólny język z Bartzem Krauserem (postacią J)

Anhur 
Łowca Skarbów

Wysłany: 2010-04-21, 20:11   

Kosynierka

A oto efekt zabawy z tuszem. Chciałem na początku jakieś normalne naręczne ostrza, ale po kilku przemyśleniach i próbach w końcu podpatrzyłem se trochę z Bloodrayne i dałem jej naręczne kosy.

Odpowiedz do tematu