Wygląd fizyczny: Na pierwszy rzut oka młoda, wysportowana, o lekko atletycznej budowie ciała kobieta. Mierzy 175 cm a jej wiek można ocenić maksymalnie na 20 lat. Śniada cera, luźno spięte włosu kolory ciemny blond, zielone oczy i dumny uśmiech często goszczący na twarzy. Oszczędność w doborze ruchów i wyprostowana sylwetka świadczą o zdyscyplinowaniu zaś w kwestii ubioru wyraźnie przeważa praktyczność podnad wygodą. Zawsze nosi symbol Rycerzy Światła w widocznym miejscu.
Przeszłość i opis: Moja historia rozpoczyna się zanim jeszcze pojawiłam się na świecie. Ojciec, wraz z matką mieszkali w samotnej chacie leżącej nieopodal traktu z dala od cywilizacji żywiąc się tym co znaleźli bądź upolowali w lesie. Pewnej nocy w pobliżu domu pojawił się kilkuosobowy oddział najemników szukających wrażeń. Ich zachowanie budziło wiele zastrzeżeń a wygląd wskazywał na banitów, lecz mieli wyraźną przewagę, stąd rodzice postanowili ich ugościć. Bandyci doskonale się bawili, póki jeden z nich nie zażyczył sobie spędzić noc z moją matką. Ojciec rzucił się na niego i tak rozpętała się bójka, która wkrótce obróciła się w grupowe katowanie obrońcy. Przerażonej kobiecie udało się wydostać z chaty, niestety jej oprawca zauważył to i pobiegł za nią, pozostawiając kolegom wykończenie nieprzytomnego rywala.
Pościg już miał się zakończyć, gdyby nie tupot końskich kopyt nadciągjących wprost na dwie postacie. Nie mineła chwila a trzech jeźdźców mineło matkę i stratowało zbira, który wcześniej zerwał się do panicznej ucieczki. Hałas wywlókł pozostałych banitów z chaty, lecz kawalerzyści szybko się z nimi rozprawili. Gdy upewnili się, że jest bezpiecznie przyprowadzili matkę i pomogli jej opatrzeć ojca. Zaproponowali również, że zostaną póki gospodarz nie odzyska przytomności. Przedstawili się jako Rycerze Światła i tropili ową grupę bandytów już od dawna. Gdy po kliku dniach ojciec był już w stanie mówić, sumienie nie dawało mu spokoju, żeby odprawić z niczym rycerzy, którzy uratowali wszystko, co najważniejsze dla niego. Nie miał żadnego dobytku ani cennej dla paladynów wiedzy, więc obiecał im, że jeżeli doczeka się potomka, odda go do Zakonu.
Przyszłam na świat rok po owych wydarzeniach. Mimo, że sześć lat dzieciństwa spędziłam z rodzicami, pamiętam ten okres jakby przez mgłę. Twarze matki i ojca są niewyraźne a wszelkie wspomnienia zlewają się w obraz i zapach wysokiego lasu. Przypomina mi się pierwsza podróż poza las. Na trakcie zatrzymała się karawana kupiecka, w skład której wchodził paladyn, zajmujący rolę jednego z ochroniarzy. Gdy ojciec dowiedział się o tym, opowiedział mu całą historię, a ten wyraźnie zaskoczony, zgodził się zawieźć mnie do siedziby Zakonu. Płakałam, ale w głębi serca żyłam głęboką nadzieją, że tak jest mi lepiej. Że postępuję zgodnie ze swoim losem. Mimo, iż byłam jeszcze dzieckiem i nie rozumiałam istoty mojego powołania, czułam się bezpiecznie zmierzając do murów klasztoru.
Życie w klasztorze przypominało koszary. Pomiędzy modlitwami, nauką, treningiem a usługiwaniem starszym Rycerzom, nie miałam zbyt wiele czasu i zupełnie mi to nie przeszkadzało. Przywykłam do schematów paladyńskiego życia, starając się dowieść swojej wartości. W wieku 13 lat zostałam giermkiem nieco podstarzałego Rycerza Zendera Rottha, którego siły i umiejętności raczej nie pozwalały na długotrwałą walkę, jednak duch pozostawał niewzruszony, przez co inspirował wielu znacznie młodszych od siebie. I ja byłam zafasynowana jego opowieściami, także gdy tylko odsłużyłam okres nowicjatu zdecydowałam się wyruszyć w podróż by nieść słowem i mieczem wiadmość Rycerzy Światła.
Profesja: Paladyn
DOŚWIADCZENIE Aktualne: 0
Ogólne: 0
ATRYBUTY
Nazwa / Wartość / Stopień
Zwinność.....: 11 / 3
Siła..............: 16 / 4
Kondycja.....: 15 / 4
Percepcja....: 11 / 3
Inteligencja.: 11 / 3
Charyzma....: 14 / 4
ZDOLNOŚCI
Czytanie i pisanie
Silne ramiona
Profesjonalne Rozbrojenie
UMIEJĘTNOŚCI
Dyplomacja: Poziom 1 - Test = k20 + Cha: 4 + Poz: 1 = k20 + 5
Wykrycie zła: Poziom 1 - 5 x Poz: 1 = 5m
Władanie długim mieczem: Poziom 1 - Test = k20 + (0,5 ZWN): 1 + Poz: 1 = k20 + 2
DZIEDZINY WIEDZY
- Anatomia (nowicjusz)
- Choroby (nowicjusz)
- Historia Wojen (Strategia) (nowicjusz)
- Teologia (nowicjusz)
EKWIPUNEK
(Razem: 27.3 kg)
Mała sakiewka:
- 4 SM
Ubranie:
(2,6 kg)
- Buty podróżnicze - 1 kg
- Obcisłe spodnie - 0,4 kg
- Skórzany pas - 0,2 kg
- Lekka bawełniana koszula - 0,2 kg
- Skórzana kamizelka - 0,3 kg
- Peleryna z kapturem - 0,4 kg
- Medalion z symbolem Zakonu Rycerzy Światła - 0,1 kg
Broń:
(6 kg)
Długi Miecz: Obr: k10 (k10 + 8 ) Tra: +0 (k20 + 2) Op: 0 Waga: 6 kg
Zbroja:
(5,2 kg)
Skórzane Rękawice: Pok: +1 Waga: 0,2 kg
Mała Tarcza Drewniana: P: 5 Pok: 3 Waga: 5 kg
Inne:
(31,5 kg)
Plecak podróżny - 12,5 kg
- Namiot - 2 kg
- Koc - 1 kg
- Hubka i Krzesiwo - 0,2 kg
- Miska - 0,1 kg
- Pochodnia x2 - 1 kg
- 5x Żywnościowe Racje - 5kg
- Bukłak na wodę - 1l - 1kg (pełny)
CZARY
Specjalne cechy *+2 do obrażeń i +2 do Pancerza na całe ciało (pokrycie całkowite) przeciwko Nieumarłym i Demonom
* Wampiry w walce z nią nie mogą korzystać ze swoich umiejętności.
Sesje
I
Ostatnio zmieniony przez Idrin 2008-01-07, 00:29, w całości zmieniany 7 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum