TaL Strona Główna TaL
Tales and Legends

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Talkulator  Talkomiks  Facebook
Tales and Legends PolecaPolecamy  Toplisty Tales and LegendsToplisty 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wspomnienia Oricka
Autor Wiadomość
Orick 
Profesjonalista
Dyplomata

Wysłany: 2006-10-10, 19:31   Wspomnienia Oricka

Puste, do usunięcia.
Ostatnio zmieniony przez Orick 2010-12-01, 11:14, w całości zmieniany 2 razy  

Orick 
Profesjonalista
Dyplomata

Wysłany: 2007-01-07, 21:47   

Do usunięcia.

٩(͡๏̯͡๏)۶-me?
Ostatnio zmieniony przez Orick 2010-12-01, 11:14, w całości zmieniany 1 raz  

Orick 
Profesjonalista
Dyplomata

Wysłany: 2007-01-19, 20:14   

Do usunięcia.

٩(͡๏̯͡๏)۶-me?
Ostatnio zmieniony przez Orick 2010-12-01, 11:15, w całości zmieniany 1 raz  

Orick 
Profesjonalista
Dyplomata

Wysłany: 2007-02-23, 11:52   

Do usunięcia.

٩(͡๏̯͡๏)۶-me?
Ostatnio zmieniony przez Orick 2010-12-01, 11:15, w całości zmieniany 1 raz  

Orick 
Profesjonalista
Dyplomata

Wysłany: 2007-07-24, 20:24   

*Niewielki notesik z brązową okładką. W środku: Masa przeróżnych notatek, które chaotycznie spisywał Orick. Miewał kłopoty z pamięcią, a elfie imiona nigdy nie były proste.*

"Nie popełniaj jego błędów i staraj się wzmocnić swą pamięć krótką." - Elimarion D'nnodel
Do jasnej cholery, Orick, żebyś musiał spisywać wszystko na kartce.
Kolejny dopisek.
"Mam pierścień wieczności. Osoba z takim artefaktem NIE MOŻE polegać na zwykłej kartce z imionami i miejscami. Czas zadbać o własną pamięć. Koniec z notatkami!" - Ostatnie zdanie zakończone jest sporym, radosnym zawijasem, zapewne wieszczącym nadzwyczajną euforię autora.

Miejsca:

Lar’Dudanwall – Pierwszy przystanek w mej podróży.

„Pod Gwiazdą Nocy” – Karczma w Lar’Dudanwall. Nic ciekawego.

Anderdull – To miasto zawsze będzie mi się źle kojarzyć. Miejsce egzekucji wuja. Miejsce walk z Gildią. Śmierć mej dawnej grupy. Tutaj też dołączyłem do straży miejskiej i zrozumiałem, jak wielkie niebezpieczeństwo niesie ze sobą wojna z orkami… i zamieszki w naszej rasie. Tutaj też poznałem Dal’dulannę.

Sallenael – Piękne, spokojne miasto. Muszę wziąć udział w radzie, która odbędzie się wieczorem. Aby to zrobić, muszę zdobyć zaufanie.
Mam nadzieje, że zebranie będzie dotyczyć wojny z orkami.
Biorę udział w radzie. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Udział w radzie ma też niejaka Aeriella, która będzie mi towarzyszyć podczas jej trwania.

Galaesue – Karczma w Salleanel, w której się zatrzymałem. Przytulne miejsce, lepsze niż „Pod Gwiazdą Nocy”, lecz karczmarz nie jest tak obeznany, jak stary poczciwy Dunne. Ciekawe, jak on się teraz ma…

Osoby:

Arathiel – Drogi, ukochany wuj… Uczył mnie magii, jego śmierć chyba nieco mnie zmieniła. Wyruszyłem tylko po to, żeby go odnaleźć. Teraz, gdy nie żyje, mogę zająć się własnymi sprawami. SAM zdobędę moc i potęgę.
Dla Ciebie, wuju.

Dunne - Karczmarz „Pod Gwiazdą Nocy”. Wie dużo o swych klientach.

Dar’hal – „Szlachetnie urodzony”. Przez niego nie żyje wuj. Na szczęście łajdak już nie żyje. Rasista, niegdyś przywódca gildii „Szlachetnej Krwii”.

Dadun – Członek gildii Szlachetnej Krwii. Spotkałem go przy grobie Dar’hala. Zdemaskował mnie podczas wizyty w ich siedzibie.

Bal’hatar – Kolejny członek gildii. Spotkałem go przy grobie Dar’hala

Baldun, Lavanna, Drian, Jouevlius – Cóż... członkowie pierwszej grupy, zaprowadzili mnie do Anderdull. Unikać jak ognia Balduna – Jestem mu winien szkapę i parę sztuk złota.
*Dopisane niedługo potem* Drian martwy. Reszta – ranna? Ostatni raz widziałem ich w lecznicy

Val’Halan – Nowy przywódca Gildii. Należy czym prędzej się go pozbyć, zanim zabije kolejne półelfy.
*dopisane potem* Mam nadzieję, że spłonął w siedzibie gildii, albo chociaż zginął w zamieszkach.
*dopisane potem* Jednak żyje. Spotkałem go na ulicach miasta, podczas zamieszek. Nie rozpoznałem go. Mogłem go zgładzić na miejscu, cholera!

Dal’Dulanna – Uzdrowicielka w Anderdull. Wiele mnie z łączy. Chyba nawet zbyt wiele. Mogę na niej polegać. Ma niezłe ciało.

Komendant Dunbalann – Mój szef, możnaby rzec. Sumienny, rozsądny. Ranny podczas walki w Gildii Szlachetnej Krwi.

Filla – Przyjaciółka Dal’Dulanny.

Gurston – Ludzki mag w Anderdull. Muszę na niego uważać – Obiecałem mu zostać jego uczniem, ale, swoim zwyczajem – zwiałem. Coraz więcej osób, których muszę unikać. Jeszcze wezmą mnie za oszusta!

Elimarion D'nnodel – Potęzny, elfi mag. Spotkałem go w karczmie. Wydaje się, że bardzo chciał mi pomóc, no ale ja niezbyt umiałem pojąć jego styl myślenia. Cholera, ja jestem od gadania, nie od filozofii!

Laerian Gwiezdny Żar – Członek Rodu Suldilienor . Mam znaleźć jego służbę, w zamian on zapłaci mi i pozwoli wziąć udział w radzie. Kusząca propozycja, ale sam elf – Sztywny, pewny siebie. Bogacz. Nie lubię takich elfów. Posiada klejnoty Feor’lena.
Nie dość że okazało się, że Feor'len miał pierścień demonów, to jeszcze na niego nakablowałem. Tak zdobyłem nowego, cudownego wroga.

Feor'len Nah Aurelii – Członek rodu Aure. Gbur, bezczelny, ale dobrze płaci. Niezwykle dumny. Mam dla niego wykraść klejnoty od Laeriana. Zapewne wykonam zadanie, zobaczymy, jak się życie potoczy.
Tya. Wykonałem. "Po chuju" jak mawiają jorowie. Nie spodobało mu się, że wygryzłem jego przeciwnika... Ciekawe co ciekawego powie na wiecu?

Pani Shile – Nie widziałem jej jeszcze na oczy. Oratorka, wspaniała, zdaniem karczmarza. Pochodzi z domu Srebrnych Liści. Szukała kogoś do jakiegoś zadania.

Sae'lienor Nash'Abdar - Mag z Sallenael. Przewodzi Księżycowemu Wiecowi. Wygląda na człeka sprawiedliwego i sumiennego... Ale kto tam wie moją rasę.

Organizacje:

Gildia „Szlachetnej Krwi” – Gildia rasistów, morderców i zabójców. Nienawidzą półelfów. Podczas mej wizyty w Anderdull, zorganizowali zamieszki w mieście. Na szczęście Zajęliśmy się problemem
Znani Członkowie:
Dar’hal – Martwy przywódca
Val’Halan – Przywódca
Dadun
Bal’hatar

Dom Seladerine – Jeden z rodów Salleanel. „Ojciec rodu Shealenor'Eli'Velian i jego żona, matrona Ulieana są bardzo przyjaźni nawet dla obcych, choć dziś na pewno będą bardzo zajęci.” – Jak to powiedział karczmarz w Galaesue.
Znani Członkowie:

Dom Me’aleve – Jeden z rodów Salleanel
Znani Członkowie:

Ród Olenari – Jeden z rodów Salleanel, cieszący się raczej złą sławą.
Znani Członkowie:

Ród Suldilienor – Ród, który przyjechał do Salleanel na naradę.
Znani członkowie: Laerian Gwiezdny Żar.

Dom Srebrnych Liści – Kolejny Ród, który przyjechał na radę do Salleanel.
Znani członkowie: Pani Shile

Ród Aure - Zgadnij co? Tak! Ród, który przyjechał do Salleanel na radę!
Znani członkowie: Feor'Len

٩(͡๏̯͡๏)۶-me?

Odpowiedz do tematu