Wygląd fizyczny: Jolan uniósł głowę i spojrzał na mnie swymi wielkimi, kruczo czarnymi, tak wiele mówiącymi o elfie oczyma. Jego długie, gęste, ciemno złote włosy falowały w rytm wiejącego wiatru. Jego zarówno spokojna, łagodna, piękna i sroga twarz skierowana była teraz wprost na mnie. Spostrzegłem iż Jolan jest wysoki, jak na elfa, a do tego szczupły i dobrze zbudowany.
Przeszłość i opis: "Powiedziano mi iż chcesz dowiedzieć się nieco na temat Jolana" wyrzekł w moim kierunku starzec nie podnosząc głowy. Zatrzymałem się przy nim i usiadłem przy jego stoliku. "Taaak... znałem kiedyś Jolana, było to tak dawno że z trudem to pamiętam" ciągnął "Jolan zamieszkiwał za młodu lasy północne, wraz z innymi potomkami swego rodu i grupką innych leśnych elfów. Zawsze wyróżniał się spośród swych elfich rówieśników. Był od nich sprytniejszy, ambitniejszy, bardziej energiczny i ciekawski. Gdy wkroczył w progi dorosłości, a dokładnie gdy skończył sto jedenaście lat, postanowił opuścić swój ówczesny dom i podzielić los poszukiwacza przygód" Starzec zamyślił się chwilę, po czym pochłonął spory łyk piwa i mówił dalej "Powiadano iż pradziad Jolana, był jednym z najznakomitszych wojowników i władców elfich, żyjących w przeszłości na tych ziemiach" "Znaczy to..." rzuciłem bez namysłu "Iż w Jolanie płynie królewska krew?" Starzec uśmiechnął się do mnie "Można tak rzec" mówiąc to wyszedł z tawerny pośpiesznie trzaskając drzwiami. Wybiegłem za nim krzycząc "A kim Ty wogóle jesteś stary człow..." Lecz stary człowiek zniknął bez śladu.
Profesja: Łowca
DOŚWIADCZENIE Aktualne: 0
Ogólne: 0
ATRYBUTY
Nazwa / Wartość / Stopień
Zwinność.....: 22 / 6
Siła..............: 7 / 2
Kondycja.....: 10 / 3
Percepcja....: 19 / 5
Inteligencja.: 10 / 3
Charyzma....: 13 / 4
Skradanie i ukrywanie w lesie Poziom 1 - Test = k20 + ZWN:6 + Poz.1 = k20 + 7
Tresura Poziom 1 - Test = k20 + CHA:4 + Poz.1 = k20 + 5
Tropienie Poziom 1 - Test = k20 + PER:5 + Poz.1 = k20 + 6
Ulepszona obrona Poziom 1
Władanie Łukiem Poziom 1 - Test = k20 + (0,5 PER):2 + Poz.1 = k20 + 3
DZIEDZINY WIEDZY
- Astrologia (nowicjusz)
- Demonologia (nowicjusz)
- Podania i Legendy (nowicjusz)
- Nawigacja (nowicjusz)
- Dzikie Zwierzęta (nowicjusz)
- Rośliny (nowicjusz)
EKWIPUNEK
(Razem: 36.7 kg)
- 0 ZM
Ubranie:
(1,1 kg)
- Czarna koszula - 0,1 kg
- Niebieska jedwabna, luźna, elfia kamizelka (na koszuli) - 0,1 kg
- Pas - 0,1 kg
- Czarne, luźne spodnie - 0,2 kg
- Wysokie buty - 0,2 kg
- Czarne rękawiczki z haftowanymi złotą nicią elfickimi literami - n/a
- Czarny płaszcz z szerokim kapturem - 0,4 kg
Broń:
(28,6 kg)
Łuk Równikowy: Obr: 0 Tra: +0 (k20 + 3) Zasięg: 150 m Waga: 1 kg
100 Strzał z Zadziorami: Obr: k12+0 Tra: 0 Waga: 27,5 kg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum